Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Natuurgebied

Kotten

  Kotten

  Natuurgebieden Kotten

  Kotten is een natuurgebied ten oosten van Winterswijk. Een heerlijk bos om in te wandelen of fietsen. Kijk tijdens je bezoek goed om je heen, misschien zie je de zeldzame ortolaan overvliegen!

  Frank Kroezen
  Frank Kroezen

  Boswachter van dit gebied

  Meer over Kotten
 • Over het gebied

  Kotten ligt vlak bij de Duitse grens en heeft veel bijzondere eigenschappen. In dit gevarieerde natuurgebied kun je de gekraagde roodstaart, het goudhaantje of de grote bonte specht zien of horen. Een akker aan de Bemersbeem is ingericht als broedgebied voor de ortolaan, in 1990 zijn hier de laatste twee broedpaartjes gezien.

  placeholder

  Dit mooie vogeltje vloog tegen ons raam en bleef 5 minuutjes versufd zitten. Daarna vloog het vrolijk verder.Fotograaf: Manu Van Haverbeke

  Gevarieerd natuurgebied

  In het bos groeien veel verschillende planten en kruiden. In het Aalbrinkbos aan de Bovenslinge en de Kleine Beek groeien kruiden als bosanemoon en de gele dovenetel. In het grasland aan de rand van het Maathuisbos groeien pinksterbloem en speenkruid. In het Maathuisbos liggen verschillende houtwallen. Deze wallen zijn een woonplaats en voedingsbron voor dieren en planten.

  Wat kun je in het bos Kotten doen?

  • Wandel in het bos vrij over de wegen en paden
  • Honden mogen mee, maar wel aan de lijn
  • Huur een fiets bij Rijwielhuis Meerdink
  • Ga voor meer informatie over de natuur in de regio naar VVV Winterswijk

  Hoe is het bos Kotten te bereiken?

  Kotten vind je aan de N319, rijd vanaf de rondweg Zuid in Winterswijk naar het oosten. Na ongeveer 4 km vind je Kotten aan de rechterkant van de weg.

  Kom je op de fiets? Vanaf station Winterswijk fiets je in ongeveer een half uur naar het bos.

  Bezoekersinformatie

  Bereikbaarheid

  Direct naar

  logo