Ga direct naar inhoud
Nieuws

Geslaagde natuurwerkdag op Beekvliet

10 november 2022 | Jantine Wesselink

Op 4 en 5 november was het weer landelijke natuurwerkdag, dé vrijwilligersdag in het groen. Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en IVN-Noord-Midden-Achterhoek die gezamenlijk een natuurwerkdag georganiseerd hadden in Beekvliet kijken terug op een geslaagde dag. Met hulp van de SVNR en schaapskudde de Belhamel en 70 vrijwilligers is er veel werk verzet op de heide.

Natuurwerkdag  Beekvliet 2022

Warme woorden van de wethouder

Na een hartelijk welkom van de organisatoren heeft mevr. Eggink, wethouder bij gemeente Lochem, de natuurwerkdag geopend met warme woorden. Met als belangrijkste boodschap aan alle vrijwilligers ”vergeet niet te genieten”. De ruim 70 vrijwilligers zijn daarna samen met 270 schapen op de hei aan het werk gegaan. Met zaagjes, knipscharen en blote handen is de hei ontdaan van jonge boompjes die de heide anders dichtgroeien. Na de lunch was er voor de liefhebber nog een kleine excursie.

Opening Natuurwerkdag Beeklvliet 2022

Veel werk verzet

Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en IVN-NMA hebben gezamenlijk deze dag georganiseerd met hulp van SVNR en Schaapskudde de belhamel. Ze kijken terug op een geslaagde dag. Beekvliet is een bijzonder natuurgebied door afwisseling van verschillende natuur als heide, natte graslanden en vennen. Alle handen en hulp hebben bijgedragen aan behoud daarvan. Er is deze dag enorm veel werk verzet, maar het was bovenal een gezellige dag. Voor iedereen die denkt, dat wil ik ook wel doen. Elk jaar is de natuurwerkdag in het eerste weekend van november. 

2023 Jantine Wesselink
Jantine Wesselink