Ga direct naar inhoud
Nieuws

Natuurwerkdag landgoed Beekvliet – Barchem

12 oktober 2023 | Jantine Wesselink

Kom op zaterdag 4 november lekker je handen uit de mouwen steken op de landelijke natuurwerkdag. Een dag waarbij iedereen meehelpt met beschermen en behouden van natuur en landschap. Op landgoed Beekvliet bij Barchem heten Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en IVN-Noord-Midden-Achterhoek je van harte welkom.

heide schonen Beekvliet Natuurwerkdag 2022

Grootste vrijwilligers dag in het groen

Op de natuurwerkdag gaan jong en oud op locaties in heel Nederland aan de slag tijdens de grootste vrijwilligers dag in het groen. Op zaterdag 4 november kan iedereen aan de slag in de natuur. Zo ook in Barchem op landgoed Beekvliet, in het bekende deelgebied Stelkampsveld.Help bijzondere natuur

Boswachters van Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer beheren beide een deel van landgoed Beekvliet en vrijwilligers van IVN Noord Midden Achterhoek helpen jaarlijks met beheer. Beekvliet is een bijzonder natuurgebied, heeft deels de Natura 2000 status door afwisseling van verschillende natuur als heide, natte graslanden en vennen. Tijdens de natuurwerkdag kan je helpen de heide in stand te houden.

 

Natuurwerkdag tussen de schapen Beekvliet 2022

Tussen de schapen aan het werk

In dit gebied graast schaapkudde De Belhamel om de heide open te houden en de kudde is er ook bij op de natuurwerkdag. Terwijl de schapen vooral de grassen op eten zijn vrijwilligers welkom om jonge boompjes te knippen en te zagen. Onderhoud is nodig om te voorkomen dat de heide helemaal dichtgroeit. In het noordelijk deel van het landgoed is werk voor een klein groepje. Doel is daar behoud en onderhoud van de landschapselementen.

Ook meedoen

Doe ook mee en meld je aan via deze link. Voor koffie/thee/fris en een soep wordt gezorgd. Trek stevige schoenen/laarzen aan en neem werkhandschoenen (eventueel te leen) mee. 

2023 Jantine Wesselink
Jantine Wesselink