Ga direct naar inhoud
Nieuws

Boeren met natuur

08 april 2019 | Simone Damhof

Zestig leden bezochten de ledenvergadering Overijssel. Leden beantwoordden stellingen, stelden vragen en gaven hun mening. De ledencommissie beantwoordde en informeerde. Het bestuur haalde ook veel informatie op bij de leden en daar kunnen we mee verder.

ledenvergadering bossem

Ledencommissievergadering Overijssel

Afgelopen zaterdag 6 april bezochten maar liefst zestig leden de ledenvergadering Overijssel bij erfgoed Bossem in Lattrop. De ledencommissie organiseerde deze bijeenkomst. Naast de reguliere zaken als jaarverslag, mededelingen en voorstellen nieuwe bestuursleden kwam ook de samenwerking 'natuur en landbouw' aan bod. Gebiedsmanager Jaap in 't Veld zette in op het thema 'Waar vinden we elkaar' en Dennis Rerink van erfgoed Bossem volgde met een gepassioneerd verhaal over 'boeren met natuur'. Want dat het kàn heeft hij bewezen met een mooie mix van boeren, horeca en recreatie.

Samen bewegen

We brachten een bezoek aan weidevogelgebied Ottershagen. Bij terugkomst kon men na het beoordelen van een aantal stellingen aanschuiven voor de lunch. Vrijwilligster Marian Smitskamp bracht nog een keer de wilde-bloemen-campagne onder de aandacht. Conclusie was dat we samen in gesprek moeten blijven en samen moeten bewegen. Boeren, leden en natuur. Maar ook het (agrarisch) onderwijs kan hier een rol pakken en hoe kunnen we misschien samen de consumenten in beweging krijgen? De Campina actie is al een goed voorbeeld van een samenwerking die tot bewustwording bij consumenten leidt. 

Leden vonden de ochtend positief, ze willen graag bijdragen en vertrouwen erop dat de ledencommissie zich voor hen inzet.

Simone Damhof
Simone Damhof