Ga direct naar inhoud
Nieuws

Lente in Twente

24 april 2019 | Simone Damhof

Lente in Twente... ooit was het een songtekst. Het klinkt nu misschien een beetje oubollig. Maar er is zoveel te zien en te ontdekken dat we het toch graag even met je delen. We maakten een tocht door ons eigen Beneden Dinkeldal en Hazelbekke en zagen velden vol wilde bloemen, nieuwsgierige koeien en prachtige zonsondergangen.

beneden dinkeldal collage

Beneden Dinkeldal en Hazelbekke

Bij  'Lente in Twente' denk je aan bloemenvelden, boerderijen, kabbelende beekjes, jonge vogels, akkertjes en houtwallen. Zo ziet het gebied rond Vasse er precies uit! Het Beneden-Dinkeldal bijvoorbeeld is een open gebied met weilanden waar in het voorjaar de waterstand verhoogd wordt. De vochtige weilanden en ondieptes in het water trekken allerlei moeras- en weidevogels aan zoals kievit, grutto, tureluur, wulp en watersnip. Even verderop vind je het Hazelbekke, vlakbij Ootmarsum. Het typisch Twentse beekje dankt zijn naam aan de hazelaars die langs het water staan. In de zomer is het een waar wilde bloemen paradijs. De natte graslanden kleuren in het voorjaar paars van de orchideeën.

Droogte

Normaal gesproken zak je met je laarzen een eind de drassige grond in, maar dat was tot vorige week niet het geval. Hopelijk valt er nog wat regen zodat we straks weer veel wilde orchideeën kunnen tellen. Juist deze paarse voorjaarsbloeier heeft graag 'natte voeten'.

Ontdek de 'lente in Twente'

Fietsen tussen wilde bloemen, dieren spotten, een ijsje eten bij de ijsboerderij langs de route en even stoppen bij erfgoed Bossem voor een kop koffie tussen kakelende kippen. Hier download je een ideale fietsroute, maar je kunt de route ook ophalen bij erfgoed Bossem. Handig, dan is dat je start- en finishpunt. Ga je liever te voet, dan zijn er tal van startpunten tussen Lattrop en Ootmarsum waar je je wandeling kunt beginnen. Bijvoorbeeld bij Cosmos Sterrenwacht naast erfgoed Bossem of Theehuis Dennenoord in de buurt van het Hazelbekke.

Simone Damhof
Simone Damhof