Ga direct naar inhoud
Nieuws

Niet op vakantie? Ontdek het Bergherbos met je gezin!

05 augustus 2020 | Bo Weijers

In het Bergherbos valt van alles te beleven voor gezinnen met kinderen. Van Speelnatuur van OERRR tot een app waarbij je door echte loopgraven loopt en uitdagende wandelroutes met een uitkijktoren als hoogtepunt.

Speelnatuur Bergherbos

Supergave Speelnatuur van OERRR

Vanaf parkeerplaats 't Peeske loop je zo de Speelnatuur van OERRR in. Hier kunnen kinderen zich uren vermaken met huttenbouwen, klauteren en spelen met zand en water. Voor ouders staan er fijne picknickbankjes. Ook ligt (het terras van) Uitspanning 't Peeske tegen de speelnatuur aan.

Approute 'Beleefpad Bergherbos' voor gezinnen!

Vanaf parkeerplaats Op de grens (voorheen parkeerplaats Starr tankstelle) kun je de app 'Beleefpad Bergherbos' starten. Je ontdekt van alles over het Bergherbos vroeger en nu, je steekt de grens over, looppt door loopgraven, spot dieren, ziet hoe een bunker er van binnen uitzag. Wil je ook op ontdekking? Download dan nu de app ‘Beleefpad Bergherbos’ in de play-store.

Uitdagende wandelroutes

Tenslotte zijn er volop uitdagende wandelroutes voor sportieve gezinnen. In de rode route van 7 km bijvoorbeeld zitten steile beklimmingen en afdalingen. Halverwege de route kom je bij Uitkijktoren Hulzenberg, die met zijn 21 meter stahoogte een écht hoogtepunt van de wandeling is. De route start vanaf parkeerplaats 't Peeske.

Van harte welkom in het Bergherbos!

Wel vragen we u de Coronaregels in acht te nemen en als het te druk is op een later en rustiger moment terug te komen. https://www.natuurmonumenten.nl/nieuws/coronavirus-en-de-natuur

loopgraaf Bergherbos

Gezin in loopgraaf Bergherbos

Uitzicht vanaf de uitkijktoren Hulzenberg
Bo Weijers