Ga direct naar inhoud
Nieuws

Uitkijktoren op Hulzenberg nog interessanter voor bezoekers

25 juni 2018 | Anouk Ballot

Wie de uitkijktoren op de Hulzenberg in Stokkum al eens ‘bedwongen’ heeft, weet dat de beklimming wordt beloond met een prachtig uitzicht. Tot deze week moest je een kenner zijn om te weten wat je nu precies ziet. Die tijd is voorbij!

Uitkijktoren Hulzenberg

Natuurmonumenten heeft dankzij subsidie van het INTERREG project ‘Zicht op heden en verleden’ een horizontekening kunnen laten maken. Deze is van de week geplaatst.

De tekening geeft aan alle zijden van de toren informatie over markante punten in het uitzicht. Je kijkt van het Reichswald bij Kleef tot aan Nijmegen en van de Veluwezoom tot aan Zutphen.

Ook is er inmiddels een duidelijke bewegwijzering naar de parkeerplaats en de toren. Vanuit Stokkum volgt u de borden met daarop Parkeerplaats Uitkijktoren Hulzenberg. Vanaf deze parkeerplaats kunt u zilveren pijltjes volgen voor een prachtige rechtstreekse wandeling naar de toren (1,2 km enkele reis).

Wilt u wat meer zien van het Bergherbos, dan kunt u parkeren bij parkeerplaats ‘t Peeske en de rode pijltjesroute van 7 km (rondwandeling) volgen. De uitkijktoren ligt precies halverwege de route en biedt een mooi rustpunt tijdens de wandeling.

 

Uitzicht vanaf de uitkijktoren Hulzenberg

Het uitzicht in noordwestelijke richting

Logo's Interreg, Gelderland en MWEIMH
Anouk Ballot
Anouk Ballot