Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Uitkijktoren Hulzenberg

Kom naar de uitkijktoren op de Hulzenberg, in het Bergherbos bij Stokkum. De toren is door iedereen te beklimmen.
Het uitzicht is de klim méér dan waard. Met een beetje geluk kun je vanaf deze uitkijktoren in het noorden Zutphen zien liggen, Nijmegen in het westen en Kleef in het zuiden.

Uitkijktoren Hulzenberg

Na de pittige klim kun je genieten van een prachtig uitzicht over de wijde omgeving. De Hulzenberg heeft een hoogte van 82,4 m boven NAP en de toren zelf is 21 meter hoog. Je kijkt helemaal uit van de Veluwezoom tot Elten en verder!

De uitkijktoren is gebouwd in opdracht van de gemeente Montferland. Al het hout komt uit het Bergherbos zelf.

Download verschillende routes waarin je langs de uitkijktoren De Hulzenberg wandelt:

Om direct bij de uitkijktoren te komen begin je met wandelen vanaf de parkeerplaats aan de Eltenseweg in Stokkum, net voor het viaduct en volg je de zilveren pijlen. 

Er is ook een gratis folder met routes verkrijgbaar bij VVV Montferland.

Over de bouw

Het bouwen van deze uitkijktoren boven op de Hulzenberg was een stevig staaltje vakmanschap. Al het gebruikte hout is afkomstig uit het Bergherbos, het moest zorgvuldig worden geselecteerd, geoogst en gedroogd. Het beton voor de fundering en alle onderdelen werd met een kraanwagen naar boven getakeld. Een lokaal aannemersbedrijf, bouwbedrijf van der heijden, wist de toren ter plekke te monteren - een klus op hoog niveau. 

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

    Parkeerplaats uitkijktoren Hulzenberg
  • Je kunt parkeren aan de parkeerplaats aan de Eltenseweg in Stokkum net voor het viaduct. Vanaf hier volg je de zilveren pijlen naar de uitkijktoren.
logo