Ga direct naar inhoud
Nieuws

Maansverduistering te bewonderen vanuit de Sterrenwacht.

19 juli 2018

Vrijdag 27 juli is er iets bijzonders: een totale maansverduistering die vanuit Nederland te zien is. En het is de langste van de eeuw! Vanaf 21:00 uur is de Sterrenwacht geopend om de maansverduistering te bewonderen.

maansverduistering

Bekijk de maansverduistering door een echte telescoop bij de Sterrenwacht Gooi en Vechtstreek. Voor deze avondactiviteit voor kinderen en volwassenen is vooraf aanmelden niet nodig. Vanaf 21:00 uur kun je binnenlopen. Bij helder weer blijft de Sterrenwacht tot maximaal 1:00 uur geopend, bij bewolkt weer sluit deze om 23:00 uur.

Toegang is €2 voor volwassenen en €1 voor kinderen en studenten. Voor leden van KNVWS Gooi en Vechtstreek en Sterrenwacht Gooi en Vechtstreek mogen gratis naar binnen.

De sterren, Maan en planeten zoals je die nooit eerder hebt gezien

Kijk naar de wonderen van het heelal door de twee grote telescopen van de sterrenwacht. Deze combinatie van een 36 cm. en een 42 cm. doorsnee telescoop is uniek in Nederland. Afhankelijk van de tijd van het jaar kun je de maan, planeten, nevels en zelfs andere sterrenstelsels op miljoenen lichtjaren afstand bekijken.

Kijk voor meer informatie op de website van de Sterrenwacht