Enthousiaste vrijwilliger ‘werving en promotie’ gezocht voor het bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek in ’s-Graveland.

Het bezoekerscentrum ligt in het centrum van de Gooi en Vechtstreek, midden tussen de ’s-Gravelandse buitenplaatsen met hun statige huizen en parkachtige bossen. Het is een ideale startplaats voor een wandeling of fietstocht door de omgeving. Veel inwoners en recreanten bezoeken jaarlijks het gebied, ruim 100.000 mensen nemen een kijkje in het bezoekerscentrum. Ze komen voor informatie over de omgeving, speurtochten, kinderverjaardagen of nemen deel aan één van de vele (privé-)excursies. Ook veel scholen en BSO’s uit de regio weten het bezoekerscentrum te vinden voor leerzame activiteiten en Speelnatuur van OERRR.

Vrijwilligers werving

Enthousiaste vrijwilliger ‘werving en promotie’ gezocht voor het bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek in ’s-Graveland.

Het bezoekerscentrum is voor Natuurmonumenten de uitgelezen plaats om in contact te treden met natuurliefhebbers en bezoekers. Het werven van nieuwe leden en donateurs is naast het verstrekken van informatie een belangrijke doelstelling voor de bezoekerscentra. Vind jij het leuk om op enthousiaste wijze Natuurmonumenten onder de aandacht te brengen en onze gasten te vragen om het werk van Natuurmonumenten te steunen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat zijn je taken?

Op drukke zondagen en tijdens evenementen sta jij paraat om mensen te informeren over Natuurmonumenten. Je bent gastheer/-vrouw en vertelt over de buitenplaatsen en het werk van Natuurmonumenten. Vanzelfsprekend vraag je ook aan onze gasten of ze dit werk willen steunen en motiveer je hen om bij te dragen.

Wat verwacht Natuurmonumenten van jou?

 • Je kunt enthousiast vertellen;
 • Je stapt graag op mensen af, maakt makkelijk contact en neemt hierin initiatief;
 • Je bent enthousiast over het werk van Natuurmonumenten en je bindt graag mensen aan onze vereniging;
 • Je bent minimaal zo’n 12 keer per jaar beschikbaar; meestal op zondagen en vooral in het voorjaar en tijdens de drukke herfstperiode.
 • Je woont in de omgeving van het bezoekerscentrum, maximaal 25 km.

Wat krijg je ervoor terug?

 • Afwisselend, zelfstandig en inspirerend vrijwilligerswerk;
 • Een werkplek in een prachtig natuurgebied;
 • Een inwerktraject;
 • Je komt terecht in een team van bevlogen collega’s die je graag op weg helpen en van alles kunnen bijbrengen over de omgeving en het werk van Natuurmonumenten;
 • Reiskostenvergoeding;
 • Vrijwilligerspas voor korting op producten van Natuurmonumenten;
 • Jaarlijks uitje, nieuwjaarsborrel en 2 keer per jaar gratis deelname aan een excursie.

Informatie en sollicitatie:

Heb je interesse in de functie, stuur dan je CV en motivatie per e-mail naar: Stuur dan je CV en motivatie per email naar Marceline IJntema, [email protected]

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

  Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek
 • Noordereinde 54b, 1243 JJ ’s-Graveland (NH)
 • (035) 656 3080
 • [email protected]
 • Vanaf de A2 (Amsterdam-Utrecht) Neem de afslag Hilversum. Ga linksaf onder het viaduct door en volg deze weg richting Hilversum (N201). Na ongeveer 8 km neem je bij de stoplichten afslag ’s-Graveland. Je rijdt rechtdoor ’s-Graveland in. Je rijdt nu op het Zuidereinde. Bij de kruising met stoplichten ga je rechtdoor. Je rijdt nu op het Noordereinde (het bezoekerscentrum staat bij de kruising al aangegeven op de ANWB-borden). Na ongeveer 1 km ligt het bezoekerscentrum aan je rechterhand. Vanaf de A1 (uit de richting Amsterdam) Neem de afslag Blaricum/Huizen. Aan het einde van de afrit steek je de weg over. Je rijdt nu op de Amersfoortsestraatweg (parallel aan de A1). Bij de stoplichten volg je de afslag Bussum/’s-Graveland. Deze weg (Ceintuurbaan) rij je helemaal uit tot de volgende afslag ’s-Graveland. Bij de tweede stoplichten neem je de afslag Amsterdam/’s-Graveland/Weesp, je rijdt nu op de Franse Kampweg. Deze weg volg je tot de stoplichten bij de afslag ’s-Graveland. Sla linksaf het Noordereinde op. Na ongeveer 1 km ligt het bezoekerscentrum aan je linkerhand.

logo