Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Natuurgebied

Bönnink

  Bönnink

  Beek slingert door het bos

  Een typisch stukje Achterhoeks natuurgebied, zo kun je Bönnink noemen. Een nostalgische boerderij met bijgebouwen, percelen grasland met houtwallen en loofbossen, een oude boomgaard en bouwland. Samen een ideale leefomgeving voor vele verschillende bijzondere planten.

  Frank Kroezen
  Frank Kroezen

  Boswachter van dit gebied

  Meer over Bönnink
 • Bezoekersinformatie

  Bereikbaarheid

  Extra informatie

  Direct naar

  Bönnink

  Wat wij hier doen

  Kabbelend door de natuur

  Natuurmonumenten is hard aan het werk om de natuur in Bönnink gezond en vitaal te houden. Zo is de bospoel vergroot om de groene en bruine kikker meer leefruimte te geven. Ook is in samenwerking met het waterschap de oorspronkelijke loop van de Ratumse Beek hersteld, die het natuurgebied met het aangrenzende Dottinkrade verbindt. De beek was in de twintigste eeuw rechtgetrokken voor de landbouw, zodat water sneller afgevoerd kon worden. De natuur van het beekdal droogde hierdoor uit en de bijzondere planten verdwenen uit Bönnink. Nu de beek weer rustig door het natuurgebied kabbelt, krijgt de natuur weer volop de kans.

  logo