Ga direct naar inhoud
Nieuws

Unieke waterexcursies door Natuurmonumenten en Waterschap Amstel Gooi en Vecht

29 juni 2022 | Olga Ekelenkamp

Natuurmonumenten en Waterschap Amstel, Gooi en Vecht organiseren op woensdag 13 en 20 juli samen een unieke excursie in Botshol. Onze boswachter en een adviseur van het waterschap slaan de handen ineen om bezoekers kennis te laten maken met de rol van water in de natuur. Ga mee op deze bijzondere boottocht dwars door dit verlaten laagveengebied met smalle slootjes en weidse plassen.

Varen in Botshol

Geen natuur zonder schoon water

Voldoende en schoon water zijn cruciaal voor de natuur en behoud van biodiversiteit in Botshol. Helaas is dat, net zoals op veel plekken in ons land, geen vanzelfsprekendheid. Jolien Verweij, adviseur waterbeheer bij Waternet, legt uit hoe je de kwaliteit van water kunt bepalen, hoe belangrijk water is in de natuur en hoe de waterkwaliteit kan worden verbeterd. 

Verrassende vaartocht

De boswachter van Natuurmonumenten vertelt je van alles over het landschap, de planten en dieren van Botshol. Laat je verrassen tijdens de vaartocht: de ene keer zie je vogels als de lepelaar en de aalscholver en andere keer kom je een purperreiger tegen. Maak kennis met het vleesetende plantje zonnedauw en de vlijmscherpe, zeldzame galigaan. Een mooie natuurbelevenis voor volwassenen en kinderen.

Boswachter Olga Ekelenkamp
Olga Ekelenkamp