Ga direct naar inhoud
Nieuws

Wandel- en vaarseizoen in Botshol geopend

12 juni 2023 | Olga Ekelenkamp

De poorten en hekken van natuurgebied Botshol zijn weer open. Nu de sluiting in verband met het broedseizoen is opgeheven, kan iedereen weer naar hartenlust genieten van dit bijzondere natuurgebied. Ontdek dit typische Hollandse laagveengebied met grote plassen, smalle slootjes, rietland en moerasbos. Zie de lepelaars overvliegen en hoor de aalscholvers kekkeren in hun nesten. Je kunt dit natuurgebied wandelend of via het water beleven.

Vroege glazenmaker

Nieuw: avondexcursies en nazomertochten

Botshol verken je bij uitstek via de vele plassen en slootjes! Tot en met september kun je twee keer per week meevaren met de vaarexcursies van Natuurmonumenten. Onder begeleiding van een gids vaar je door het gebied en bezoek je een veenmosrietlandje, waar je onder meer zonnedauw en verschillende orchideeën kunt aantreffen. 

Dit jaar biedt Natuurmonumenten voor het eerst ook avondexcursies, waarbij je tijdens een prachtige zonsondergang kunt ervaren hoe de natuur zich voorbereidt op de nacht. Daarnaast zijn er nu ook nazomervaartochten. Nazomeren in Botshol is kijken naar de bijzondere nazomerse wolkenhemels en zoeken naar prachtig gekleurde spinnen, galigaan en bloeiend riet. 

Boek je tickets voor één van de prachtige vaartochten door Botshol.

Botsholroute

Vanaf TOP Winkelpolder, Vinkenkade 75 in Vinkeveen of vanaf de Zwarte schuur aan de Botsholsedijk 30-32 in Waverveen start de Botsholroute van zo’n 12 km. Je wandelt over brede legakkers, door uitgestrekte polders en over smalle dijkjes. De route leidt je langs een weidevogelgebied, ruisende rietvelden en -bij Waverhoek- een kakofonie aan weide-, water- en moerasvogels. 

 

Boswachter Olga Ekelenkamp
Olga Ekelenkamp