Ga direct naar inhoud
Erfgoed ontdekken

Rondleiding door hoofdhuis en tuinen Beeckestijn

Rondleiding door hoofdhuis en tuinen Beeckestijn

Waar

Beeckestijn

Vertrekpunt

Kosten

Volwassen
  • Normaal: € 10,00
  • Ledenprijs: € 7,00
Activiteit

Rondleiding door hoofdhuis en tuinen Beeckestijn

Tijdens een wandeling van ruim anderhalf uur neemt een gids je mee door het hoofdhuis en langs de verschillende tuinstijlen. De rondleiding volgt de voetsporen van de bewoners van weleer én leidt je langs hoogtepunten uit de cultuurgeschiedenis van deze bijzondere buitenplaats, zoals de slangenmuren met leifruit en de onlangs opnieuw aangeplante bloemenwaaier.

Rijksmonument

Wist je dat Buitenplaats Beeckestijn met de gebouwen, tuinen en het hele parkbos een Rijksmonument is? Vanaf 2011 beheert Natuurmonumenten de tuinen en het parkbos van de buitenplaats. Vereniging Hendrick de Keyser draagt zorg voor het landhuis, de bijbehorende koetshuizen en de kapelwoning aan de achterzijde van het terrein.

Ledenkorting

Leden van Natuurmonumenten en leden van Hendrick de Keyser Monumenten krijgen korting op de rondleidingen. Klik op 'direct aanmelden' en vul je lidnummer en postcode in om gebruik te maken van deze korting. De korting wordt verrekend bij de betaling. Leden Hendrick de Keyser Monumenten klikken bij de aanmelding op "Verder gaan zonder lidnummer" en vullen in stap 4 de promocode lidHDK in. Vergeet niet je kortingspas mee te nemen tijdens de excursie.

Rondleidingen op aanvraag

Daarnaast zijn er, op aanvraag, ook rondleidingen voor groepen mogelijk op andere dagen. Hier zijn kosten aan verbonden. Op verzoek en in onderling overleg kan een langere of kortere rondleiding afgesproken worden. Aanvraag rondleiding voor groepen kan via [email protected]


In alle gevallen hebben de deelnemers de mogelijkheid om na afloop op eigen gelegenheid het hoofdhuis te bekijken.