Ga direct naar inhoud
Nieuws

Beeckestijn week 28 nog afgesloten voor bezoekers

10 juli 2023 | Eveline Blok

In het weekend van 8 en 9 juli was Beeckestijn afgesloten voor bezoekers omdat we nog geen paden veilig konden open stellen. Dat blijft nog een aantal dagen zo. Vanaf dinsdagmiddag (11 juli) is wel de Kweekesteinsweg weer open, en de recreatievelden!
Op Beeckestijn is vrijdag en zaterdag extra hard gewerkt, met hulp van een flinke groep collega-boswachters uit het land en vrijwilligers. Wat op de grond op te ruimen was, is op hopen gezet. Maandag 10 juli is de aannemer op Beeckestijn begonnen om met een hoogwerker alle gevaarlijk loshangende takken die hoog in de bomen hangen, weg te halen. Hij hoopt dinsdag klaar te zijn met de Kweekensteinsweg, zodat die weer open kan. De rest van de week zal de aannemer nog bezig zijn in het park zelf. Takken zullen versnipperd worden en dan afgevoerd, en ook stammen worden op hopen gezet en later afgevoerd.

Opruimen stormschade Beeckestijn

Update 11 juli: de Kweekesteinsweg en de recreatievelden zijn weer open. Het park zelf is nog dicht.

-------------------------------------------------------------------------------

We verzoeken iedereen dringend om de afsluiting te respecteren, zodat de aannemer in alle rust en veiligheid zijn werk kan uitvoeren.

Zodra het veilig kan, stellen we een deel van de buitenplaats weer open.

Er is een donatieactie gestart om ons te helpen de extra kosten te dekken. Op Beeckestijn zijn naast de schade aan de slangenmuur heel veel grote laanbomen omgegaan. Die willen we vervangen en dat kost veel geld, dus financiële steun is van harte welkom. Doneren kan via onderstaande link. Donaties die via deze link binnenkomen, komen volledig ten goede aan het herstel van het getroffen gebied.

Doe een donatie

Nieuws over de stormschade en sluiting van Duin en Kruidberg, Midden-Herenduin, Heerenduinen en Koningshof lees je hier.

Eveline Blok
Eveline Blok