Ga direct naar inhoud
Nieuws

NMF Kamermuziekfestival op Buitenplaats Beeckestijn

20 juli 2023 | Eveline Blok

In het weekend van 6 tot en met 8 oktober opent Natuurmonumenten de deuren van cultureel erfgoed voor het NMF Kamermuziekfestival. Op zeventien bijzondere locaties kunnen bezoekers genieten van kleinschalige optredens met unieke muziekinstrumenten. Beleef jazz op een jachtslot, Mozart in een fort of blazers in het bos. Deze editie is Buitenplaats Beeckestijn één van de nieuwe locaties waar concerten plaatsvinden.

NMF Kamermuziekfestival

Op vrijdagavond 6 oktober zullen Julija Hartig en Reineke Broekhans in het zuidelijk koetshuis op Buitenplaats Beeckestijn hun programma ‘Dark Velvet’ laten horen. Julija werd onlangs genomineerd voor een Edison Klassiek in de categorie ‘Nieuwkomer Nationaal’. Zaterdagmiddag 7 oktober is het podium voor het Gvetadze-Saeijs-Bogdanovic Trio en ’s avonds brengen Dudok kwartet & Shuann Chai hun composities ten gehore. Zondagochtend 8 oktober kunt u genieten van het duo Adinda & Thijs van Delft en 's middags wordt het NMF Kamermuziekfestival op Beeckestijn afgesloten met een gevarieerd concert van het Pedano Trio.

De kamerconcerten vinden plaats op Buitenplaats Beeckestijn aan de Rijksweg 134 in Velsen-Zuid. Beeckestijn is een buitenplaats met een rijke cultuurhistorie en prachtige stijltuinen. De gebouwen, de tuinen en het parkbos zijn een rijksmonument. De tuinen worden sinds 2011 beheerd door Natuurmonumenten en de gebouwen zijn in beheer bij Hendrick de Keyser Monumenten.
Wandel voorafgaand aan het concert langs de gebouwen en het parkbos via de rode route. Volg de voetsporen van de bewoners van weleer en laat je leiden langs de hoogtepunten uit de cultuurgeschiedenis van deze bijzondere buitenplaats, zoals de klassieke kruidentuin met slangenmuur, een bloemenwaaier, een romantisch berceau en een barokke siertuin.

Kaarten zijn nu te koop via nm.nl/kamermuziekfestival

 

Eveline Blok
Eveline Blok