Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Nieuws van de boswachter

Werk in uitvoering op buitenplaats Beeckestijn

05 oktober 2018 | Eveline Blok

Samen met de gemeente Velsen werkt Natuurmonumenten in oktober en november aan de verbetering van de entree en parkeerplaats van buitenplaats Beeckestijn. Ook de toegang tot de kapelwoning aan de Van Lenneplaan wordt aangepakt. De parkeerplaats en het fiets- en wandelpad langs de Kweekensteinsweg gaan op de schop en worden opnieuw ingericht, zodat bezoekers straks het prachtige gebied optimaal kunnen bereiken en beleven. De werkzaamheden zijn naar verwachting medio november klaar.

Werk in uitvoering entree Beeckestijn

Wanneer

De werkzaamheden starten in week 41 (maandag 8 oktober) en zijn medio november afgerond. Het werk vindt in drie fasen plaats: de omgeving rondom de kapelwoning aan de achterzijde van Beeckestijn, het parkeerterrein en de entree.

Wat gaan we doen

De parkeerplaats, het fietspad en wandelpad bij de hoofdingang gaan volledig op de schop. Het wegdek wordt vernieuwd en de parkeerplaats wordt efficiënter ingericht.

Voor voetgangers zal dit weinig tot geen problemen opleveren. Overig verkeer wordt zoveel mogelijk omgeleid. Tijdens het opknappen van de parkeerplaats dient het recreatieveld tijdelijk als parkeerterrein. Beeckestijn blijft dus voor iedereen toegankelijk.

Parallel aan de genoemde werkzaamheden zullen er op het terrein zelf ook nog enkele paden van nieuwe halfverharding voorzien worden.

Eveline Blok
Eveline Blok
logo