Ga direct naar inhoud
Nieuws

Bezoek tijdens Pasen de sprookjesachtige Buitenplaats De Tempel

07 april 2022 | Natascha Hokke

Op zondag 17 en maandag 18 april (eerste en tweede paasdag) kan iedereen de lente beleven op de historische Buitenplaats De Tempel in Rotterdam Overschie. Combineer je bezoek aan De Tempel met een bezoek aan Museum Oud-Overschie. Hier bewonder je de expositie ‘De Tuinbeelden van Buitenplaats De Tempel’. Speciaal voor Pasen vaart een gratis sloep als pendeldienst tussen het museum en de buitenplaats.

Sneeuwklokjes op De Tempel

Pendeldienst

Je hebt de kans om in de middag gratis met een elektrische sloep mee te varen vanaf De Overtuin - de prachtige nieuwe aanlegsteiger direct voor de voortuin van de buitenplaats - naar de loswal achter de Grote Kerk aan de Dorpsstraat in Overschie als je ook het museum wilt bezoeken. Kijk hier voor meer informatie over de bijzondere tentoonstelling over de tuinbeelden van De Tempel.

De vaartochten van ruim een kwartier zijn gratis, maar de sloep kan maximaal 7 mensen vervoeren. Heb je je van tevoren opgegeven? Dan heb je voorrang op het aangegeven tijdstip. 

Aanlegsteiger De Overtuin Buitenplaats De Tempel

Vaar mee over de Schie

Pasen op De Tempel

Wat kan je verder verwachten tijdens een bezoek aan De Tempel met de paasdagen? Boswachter Cynthia Meulenkamp van Natuurmonumenten is enthousiast: “Na de warme maand maart en de natte start van april lonkt het voorjaar. Op de bijna sprookjesachtige buitenplaats met sierlijke bruggetjes en de eeuwenoude lanen zie je de natuur ontluiken. Een wandeling op deze onontdekte plek aan de rand van Rotterdam toont je het potentieel van de buitenplaats.”

Foodtruck

Bij het mobiele informatiepunt vertellen de enthousiaste vrijwilligers graag meer over deze bijzondere historische plek. En wil je even relaxen na je wandeling of gewoon gezellig bijkletsen met vrienden of familie? Voor een hapje en drankje strijk je neer - tussen de fruit- en walnootbomen - bij de foodtruck met de heerlijk lokaal gemaakte lekkernijen van De Keuken van San.

Bezoek de sprookjesachtige Buitenplaats De Tempel

Vrijwillige boswachters heten je welkom op De Tempel

Herstelwerkzaamheden op de buitenplaats

Buitenplaats De Tempel en het naastgelegen Nieuw Rhodenrijs zijn een van de laatst bewaarde buitenplaatsen aan de rand van Rotterdam in Oud-Overschie. De locaties maken deel uit van het natuurrecreatiegebied Noordrand van Rotterdam.

De buitenplaatsen zijn eigendom van gemeente Rotterdam en sinds eind 2021 zijn de parken in beheer bij de boswachters van Natuurmonumenten. Samen werken ze de komende jaren aan het herstel zodat De Tempel voor een breed publiek toegankelijk wordt en - net als waar de buitenplaatsen oorspronkelijk voor bedoeld zijn - je even de drukte van de stad kunt ontvluchten.

Parkgedeelte De Tempel

Het is heerlijk toeven op De Tempel

Bereikbaarheid

Kom je met de auto?

  • Volg dan voor het park de borden ‘Buitenplaats De Tempel’ naar de parkeerplaats aan de West-Abtspolderseweg;
  • Voor het museum kan je het beste parkeren op de Overschieseweg over de Hoge Brug in de Spaanse Polder. Vanaf daar is het ongeveer 5 minuten lopen naar het museum, er is bewegwijzering aanwezig. Parkeren bij het museum zelf of in de directe omgeving is beperkt mogelijk en levert onnodige overlast op voor de omwonenden.
Toegangspad De Tempel

Kom je wandelen op De Tempel?

Natascha Hokke
Natascha Hokke

Boswachter