Ga direct naar inhoud
Nieuws

Blik in de Bommelas

19 augustus 2019 | Simone Damhof

Altijd al eens een kijkje willen nemen in los hoes De Bommelas in het Buurserzand? Kom dan op 14 september tijdens Open Monumentendag even kijken.

Bommelas buurserzand

Eenmalig geopend

Bijzondere gebouwen die normaal gesproken niet of nauwelijks toegankelijk zijn voor bezoekers zijn deze dagen geopend voor publiek. Los Hoes De Bommelas is zo’n plek. Het is nu bijna niet meer denkbaar dat vee en mensen in dezelfde ruimte leefden. Ook de miniscule weefkamer is te bezichtigen, een vroege voorloper van de textielindustrie. Op 14 september is De Bommelas open van 11.00 uur tot 15.30 uur.

Plekken van plezier

Dit jaar staat het thema 'Plekken van Plezier' centraal tijdens de Open Monumentendag. De verrassende verhalen die daarbij horen, komen aan bod tijdens rondleidingen, excursies en demonstraties. Natuurmonumenten opent haar landhuizen, kastelen, molens, forten, boerderijen en eendenkooien.

Te voet of per fiets

Tijdens Open Monumentendag op 14 september is er een fietstocht van 27 km die fietsers langs diverse monumenten in Haaksbergen leidt zoals Zonnebeek en De Bommelas. Liever te voet? Dat kan ook! Hier download je de Buurserzand-wandelroute.

Simone Damhof
Simone Damhof