Ga direct naar inhoud
Nieuws

De Wakel in het Buurserzand weer open

08 juli 2020 | Simone Damhof

De natuur bleef de afgelopen maanden gewoon open. De gebieden van Natuurmonumenten ontvingen veel bezoekers de afgelopen maanden. Met name het Buurserzand was weer erg in trek. Medewerkers en vrijwilligers zijn blij dat ze de bezoekers nu ook weer persoonlijk kunnen verwelkomen.

Buurserzand - Bommelas

Van werkschuur tot Wakel

De Wakel in het Buurserzand was vroeger ooit de werkschuur en het kantoor van Natuurmonumenten. Vanuit deze plek beheerden we de gebieden Buurserzand, Witte Veen en het Grintenbosch. Dat doen we nog steeds. Maar enkele jaren geleden verbouwden vrijwilligers samen met een aannemer deze werkschuur. Naast kantoorruimte ontstond er de mogelijkheid om gasten te verwelkomen met een kop koffie of thee. De naam ‘De Wakel’ was snel gevonden, een jeneverbes noemen we in het Twents namelijk ‘wakel’ en het gebied staat bekend om deze zeldzame struiken.

Bommelas open en bingokaart voor kinderen

Aankomende zondag 12 juli is bij mooi weer De Bommelas open. Onze vrijwilligers openen de deuren van 12.00 tot 16.30 uur. De Bommelas is een los hoes, een boerderijtje waar de mensen en dieren samen in een ruimte leefden. Bijzonder om te zien, het is nog authentiek. Voor kinderen ligt er een Buurserzand bingokaart klaar.

Rustplek met riant uitzicht

Op het terras is het dubbel genieten. Je hebt een mooi uitzicht over de heide, de hereford runderen met hun kalfjes grazen er en komen misschien wel even buurten. Maar dit is ook de plek waar een  appeltaartje bij de koffie extra lekker smaakt. Of komt dit door de liefde waarmee ze gebakken worden door de  ‘hulpboeren’ van zorgboerderij erve Meyerinkbroek? Binnenkort kleurt de heide weer donkerpaars. Echt adembenemend mooi. Zie je jezelf al zitten na de wandeling?

Hier download je de GRATIS wandelroute!

Simone Damhof
Simone Damhof