Ga direct naar inhoud
Nieuws

Kom maar door met de zon ... we gaan zomers genieten!

14 juni 2021 | Simone Damhof

We mogen weer meer en dat maakt dat ik ineens heel druk in mijn hoofd wordt met ‘wat ik allemaal kan gaan doen’ en wat we allemaal weer kunnen organiseren en hoe we alles weer snel op de rit gaan krijgen met alle vrijwilligersgroepen en …. en … en … In sneltreinvaart bedachten we nog een paar speciale zomeravondwandelingen. En natuurlijk ook wat gratis geniet-tips voor de solo-zomerwandelaar.

arboretum blog 16 simone damhof

Maar eerst … Dankjewel!

Tijdens de lock down periode kregen we veel feedback over bijvoorbeeld wandelroutes en verrassende bezienswaardigheden in de natuur. Heerlijk, die betrokkenheid. De eerlijkheid gebiedt me ook om te zeggen dat die ‘verrassende’ zaken in de natuur meestal afvaldumpingen waren of verstopte wandelpijltjes. Maar fijn dat het gemeld wordt, dan kunnen we er iets mee doen. Dankjewel! We hopen dat die positieve houding ten opzichte van de natuur doorzet. 

Double6

Het gitaristenduo Double6 neemt je mee het Buurserzand in en trakteert je onderweg op anekdotes en songs van Boudewijn De Groot.

Gitaar op de rug en de zomeravond in …

Nu mogen we de teugels weer iets laten vieren. We gooiden direct begin juni de deuren van De Bommelas open, we maakten een vlog waarin we de highlights van het Buurserzand lieten zien en waarin we je dringend adviseren om vooral ook de verslavend lekkere appeltaartjes in De Wakel te proberen. Appeltaartjes die met liefde gebakken worden door de hulpboeren van erve Meijerinkbroek. En er is natuurlijk meer ….

  • Op 10 juli as. wandelen we met Double6 door het Buurserzand. De heren van Double6 nemen hun gitaar mee en op de mooiste plekken in het Buurserzand trakteren ze ons op liedjes van Boudewijn de Groot. Wij zorgen voor een hapje en drankje onderweg. Op landgoed Twickel waren alle wandelingen zo uitverkocht. Dus wil je mee? Hier vind je meer info en meld je je aan!
  • Eind augustus kleurt de heide paars. Wandel met de boswachter mee. Neem een kijkje in De Bommelas en hoor alles over de geschiedenis van het Buursermeertje. Vrijdagavond 20 augustus gaan we om 18.30 uur van start. Wil je mee? Meld je hier aan!
De Wakel

Het terras van De Wakel in het Buurserzand biedt een prachtig uitzicht over de heide. De appeltaartjes zijn een aanrader!

Gratis geniet-tips voor uitjes op eigen houtje

Liever niet georganiseerd op pad? Geen vastgelegde tijdstippen en lekker alleen genieten, op eigen houtje? Check this …

  • Terug naar 1840 … op zondag 27 juni openen we weer De Bommelas in het Buurserzand. Neem een kijkje in de weefkamer en de bedstede van dit originele los hoes. De promotiekar staat naast de Bommelas. We beantwoorden graag alle vragen over Natuurmonumenten en het Buurserzand.
  • Het arboretum Poort Bulten staat in bloei! En hoe …. Het is er nu prachtig paars van lupinen en orchideeën. Geniet van het park en na de wandeling is het lekker uitrusten op het terras van Schenkerij Poort Bulten.
  • De Hereford koeien in het Buurserzand hebben vijf kalfjes, met een beetje geluk liggen ze in de buurt van het wandel- of fietspad om zich te laten bewonderen.
  • Breng eens een bezoek aan Duivelshof. Parkeren aan de Lossersestraat, op parkeerplaats Duivelshof. Dit is de startlokatie, wandelkeuzepunt S47. Kies de blauwe route. Je gaat door weilanden, langs boerderijen en kabbelende beekjes door het bos. Heel afwisselend. Zo mooi, eigenlijk houden we ‘m liever voor onszelf … dus niet te enthousiast doorvertellen :-) 

De foto's in de header zijn van begin juni en gemaakt door Jose Gieskes en Ronald Kamphuis. 

Simone Damhof
Simone Damhof