Ga direct naar inhoud
Nieuws

Meer weten over natuurherstel Buurserzand?

31 augustus 2021 | Jantine Wesselink

In en rond ons Natura 2000-gebied Buurserzand werken we samen met de gemeente Haaksbergen en de provincie Overijssel aan natuurherstel. Meer weten over de werkzaamheden?

natte heide

Samen werken aan natuurherstel

In en rond ons Natura 2000-gebied Buurserzand werken we samen met de gemeente Haaksbergen en de provincie Overijssel aan natuurherstel. Aan de westkant (bij de Waarveldweg) worden daarom vanaf dinsdag 7 september bomen weggehaald. Dit doen we om verdroging tegen te gaan en om de natte heide te versterken en uit te breiden.

Meer ruimte voor kwetsbare natuur

Kwetsbare dieren en planten, zoals bijvoorbeeld de levendbarende hagedis, de kamsalamander en de klokjesgentiaan, krijgen zo een groter en veiliger leefgebied. De bomen die worden gekapt, worden elders in de provincie gecompenseerd als onderdeel van de landelijke bossenstrategie, waarin is vastgelegd dat er de komende tien jaar 37.000 hectare bos bijkomt.

Meer weten?

Meer informatie over de achtergronden van deze werkzaamheden vind je op de website van de provincie. Of kom tijdens het inloopuur langs bij de bouwkeet van aannemer Baks aan Waarveldweg. Dat is op de woensdagen in de even weken van 14.00 tot 15.00 uur. De eerste is op woensdag 8 september. 

luchtfoto Buurserzand
2023 Jantine Wesselink
Jantine Wesselink