Ga direct naar inhoud
Nieuws

Nacht van de Nacht: voor één keer na zonsondergang de natuur in

12 oktober 2022 | Simone Damhof

Een wandeling om het donker te ervaren. Dat is genieten. Zaterdag 29 oktober as. is er weer een wandeling met bijzondere belevingsmomenten tijdens de Nacht van de Nacht in het Buurserzand.

Uil

Voor één keer na zonsondergang het gebied in

Net zoals eerdere jaren vormt het Buurserzand het decor van de Nacht van de Nacht, een landelijk initiatief dat mensen met name bewust wil maken van het ‘tekort aan donker’. Overmatig licht heeft een verstorend effect op de natuur. Het Buurserzand staat bekend als een van de meest donkere gebieden in de regio. Het donker is goed te ervaren. Normaal gesproken zijn de natuurgebieden na zonsondergang verboden terrein voor mensen. Deze avond vormt hierop een uitzondering.

Los hoes de Bommelas

Los hoes De Bommelas is ook geopend tijdens de Nacht van de Nacht.

Duisternis voelen, zien en horen

De boswachters Communicatie & Beleven, Ellen van den Berg en Simone Damhof, zetten samen met een grote groep vrijwilligers een door lampionnen gemarkeerde route uit. De duisternis voelen, zien en horen is het leidende thema van de wandeling. Ellen van den Berg: “Onderweg zijn er posten met nachtdieren, verhalenvertellers, muziek en natuurlijk is er ook een kijkje in los hoes De Bommelas. Voor kinderen is de wandeling een bijzondere ervaring en soms ook best spannend.” Simone Damhof vult aan: ‘’De posten langs de route zijn ook dit jaar weer net iets anders dan eerdere jaren, we houden altijd ‘het donker ervaren’ als centraal thema en daarbinnen variëren we. Het moet natuurlijk niet te voorspelbaar worden. We verrassen de bezoekers graag.” Na de wandeling staat er voor alle wandelaars een traktatie klaar.

Aanmelden en informatie

  • Tijdstip: starten kan op zaterdag 29 oktober tussen 19.00 uur en 20.00
  • Locatie: De Wakel in het Buurserzand.
  • Parkeren: parkeerplaats Molenbelt, Stendermolenweg 9 7481 PR Haaksbergen.
  • Kosten leden: Volwassenen 3,00 euro, kinderen 2,00 euro
  • Kosten niet-leden: Volwassenen 5,00 euro, kinderen 3,00 euro
  • Tip: voorkom wachttijd en meld je aan via de website. Aanmelden kan hier. 
Simone Damhof
Simone Damhof