Ga direct naar inhoud
Nieuws

Nieuwe route voor Wakelexpress!

11 mei 2018 | Simone Damhof

De succesvolle Wakelexpress route is uitgebreid met een tocht die ook door het Haaksbergerveen gaat, de Oostendorper watermolen en de Schaapskooi.

Wakelexpress elektrokartochten Buurserzand en Haaksbergerveen

Instappen en genieten

Stap in en geniet vanuit je stoel van het Buurserzand en laat de panorama's en vergezichten aan je voorbij gaan. Ongetwijfeld staat de kar even stil omdat grazende Hereford runderen de weg versperren of omdat je nu eens echt in ‘los hoes’ de Bommelas mag kijken. Sinds kort is er op dinsdag een extra lange route door het Haaksbergerveen. Via het Buurserzand rijdt de kar naar Schaapskooi ‘Horstervennehoes’, het Haaksbergerveen, langs de Oostendorperwatermolen en via de Steenhaarweg weer terug naar de Wakel in het Buurserzand. 

Rolstoelvriendelijke excursie

De Wakelexpress biedt plaats aan 12 passagiers. Ook is er plek voor een rolstoel, dan blijven er nog zeven zitplaatsen over. Bij iedere rit gaan er 2 vrijwilligers van Natuurmonumenten mee, als chauffeur en begeleiding. Zij vertellen je graag alles, je komt te weten hoe het boerderijtje 'Bommelas' aan zijn naam kwam en hoe men er vroeger leefde.

Kopje koffie/thee 

Voor of na iedere rit kun je een kop koffie/thee met heerlijk appelgebak nuttigen in Infocentrum de Wakel. Op de rit naar het Haaksbergerveen kan er voor een kop koffie/thee met lekkers bij de Schaapskooi gepauzeerd worden. Bij de Schaapskooi is alleen contante betaling mogelijk. 

Rijdagen en tijd

De Wakelexpress rijdt van april t/m oktober iedere dag, met uitzondering van vrijdag. Vertrek is om 14.00 uur vanaf de Wakel in het Buurserzand. Op dinsdag gaat de rit ook door het Haaksbergerveen. Vertrek is dan 13.00 uur. De rit door het Buurserzand duurt ongeveer 2 uur, de rit met een lus door het Haaksbergerveen 3 uur. 

Reserveren

Mee met de Wakelexpress? Reserveer dan vooraf via Haaksbergen Promotie/VVV, Blankenburgerstraat 40, T 053-5722811, [email protected](reserveren is verplicht)

Parkeren

Parkeerplaats Molenbelt/Bommelaspad, vanaf hier gele pijlen volgen naar de Wakel.

Simone Damhof
Simone Damhof