Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Bezoek het Buurserzand met de Wakelexpress

Genieten van het Buurserzand, ook voor wie minder goed ter been is? Dat kan met electrokar de Wakelexpress!

Electrokar de Wakelexpress

Vanaf Infocentrum De Wakel neemt de boswachter je mee in de elektrokar, de Wakelexpress. Zo kan iedereen genieten van de vergezichten op de heide met de kenmerkende jeneverbessen, de vennen met kwakende kikkers in het voorjaar en de oudere eikenbosjes met roffelende spechten en boomklevers. Het Buursermeertje is een mooie plek om even te pauzeren.

De Wakelexpres biedt ruimte aan 12 passagiers. Er is ook plek voor een rolstoel, dan blijven er nog 7 zitplaatsen over. Geniet 2 uur lang van de natuur en verhalen van de boswachter. Na afloop is het fijn vertoeven in De Wakel met een heerlijk kopje koffie of thee met vers appelgebak.

Rijdagen en - tijden

Bij voldoende reserveringen (min. 4 personen) rijdt de Wakelexpress op maandag t/m donderdag en op zaterdag en zondag (april t/m oktober) om 14.00 uur. Op dinsdag rijden we een extra lange route en nemen we onderweg ook een kijkje in de Schaapskooi in het Haaksbergerveen. We vertrekken dan om 13.30 uur.

Reserveren

Reserveer van te voren bij Haaksbergen Promotie / VVV Haaksbergen, Stationsstraat 3, T 053-5722811, [email protected]

 

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

    Infocentrum De Wakel
  • Stendermolenweg 9, 7481 PR Haaksbergen
  • 053 428 15 27
  • Je neemt vanaf Enschede de Haaksbergerstraat naar Haaksbergen (niet de N18!). Je rijdt door Usselo en ongeveer 3 km na Usselo sla je linksaf naar de Zonnebeekweg. Na 1,4 km gaat u rechtsaf nar de Oude Haaksbergerdijk en volgt u de borden naar parkeerplaats Molenbelt op het Buurserzand

logo