Ga direct naar inhoud
Nieuws

Meld je aan!

30 januari 2019 | Natuurmonumenten

Kom genieten van de eerst voorjaarsbloeiers in het Dal van de Ruiten Aa. Meld je snel aan voor deze gratis wandeling, want vol is ook echt vol!

Bosanemoon in het Dal van de Ruiten Aa

Witgeel tapijt in het bos

Het prille voorjaar kondigt zich aan! De eerste bosanemonen vormen een prachtig witgeel tapijt in het bos bij Smeerling in het Dal van de Ruiten Aa. Natuurmonumenten en Gasterij Natuurlijk Smeerling bieden samen een aantrekkelijk wandelarrangement aan. Ga 24 februari op pad met de boswachter en geniet van de ontluikende Westerwoldse natuur. Sluit af met huisgemaakte snert in Gasterij Natuurlijk Smeerling.

Voorjaar in aantocht

Ondanks het koude weer maakt de natuur zich al weer op voor het voorjaar. In het Dal van de Ruiten Aa ontluiken de eerste bosanemonen, hoor je de puttertjes fluiten en zijn er volop elzenproppen en andere ontluikende knoppen. Genoeg te zien en te horen om samen met een gids op pad te gaan door de bossen bij Smeerling vlakbij Vlagtwedde. Je vertrekt om 10.30 uur vanaf de parkeerplaats in Smeerling tegenover Gasterij Natuurlijk Smeerling.

Snert met roggebrood

Aan het einde van de excursie staat er een kop huisgemaakte vega-snert van knolselderij klaar met roggebrood in Gasterij Natuurlijk Smeerling. Kosten leden Natuurmonumenten: € 4,50. Niet-leden: € 5,50. Te betalen in de Gasterij.

Aanmelden gratis excursie

Ga je mee met de excursie? Meld je dan aan via de activiteitenkalender. De excursie is gratis, maar aanmelden is verplicht. Vol is vol. Kleed je warm aan, het kan koud zijn in februari! Stevige schoenen is eveneens een aanrader.

Lid worden loont!

Als je in Gasterij Natuurlijk Smeerling lid wordt van Natuurmonumenten staat er voor 2 personen een kop heerlijke gratis snert voor je klaar ter waarde van € 11,-. Kinderen ontvangen een gratis puzzel van een otter, das of een prachtige roofvogel als ze lid worden van OERRR.

Natuurmonumenten