Ga direct naar inhoud
Natuurgebied

Welkom in Dal van de Ruiten Aa

Lakenvelder koe

Welkom in Dal van de Ruiten Aa

Wandelen in het Dal van de Ruiten Aa is alsof je de natuur van ’vroeger’ beleeft. Langs de meanderende beek en de weilanden kun je in het voorjaar genieten van een grote bloemenrijkdom. Kom Oost-Groningen ontdekken!

Profielfoto HW
Hanne-Wil Kievitsbosch

Boswachter Communicatie & Beleven in Groningen en Noord-Drenthe

Meer over Welkom in Dal van de Ruiten Aa

Over het gebied

Bijzondere natuur

In het Dal van de Ruiten Aa liggen twee bijzondere natuurgebieden; het Liefstinghsbroek en het Metbroekbos. Het Liefstinghsbroek is één van de oudste bossen van Nederland. Op aanvraag organiseert Natuurmonumenten excursies naar in dit prachtige natuurgebied.

Dal van Ruiten A

Wandelen

In het Dal van de Ruiten Aa kun je heerlijk wandelen. Natuurmonumenten heeft er een aantal wandelroutes uitgezet, waar je lekker kunt struinen langs de beek en onderweg Lakenvelders tegen komt, een runderras dat typisch is voor deze streek. De routes gaan verder langs heide, akkers en door bos. Voor een uitgebreider wandelnetwerk in de omgeving kan je kijken op de site van wandelen in Westerwolde.

Activiteiten en excursies

  • Wil je wel eens op pad samen met de boswachter? Kijk dan in de agenda voor de geplande activiteiten en/of excursies.

     
  • Wil je liever met een groep collega’s, vrienden of als familie-uitje op pad met de boswachter? Kijk dan hier voor meer informatie.

Paardrijden

In Westerwolde is een uitgebreid routenetwerk aangelegd voor ruiters en menners. Dit netwerk heeft ook een verbinding met Duitsland en de Hondsrug in Drenthe. Op de Hondsrug waren al talrijke routes, maar in Westerwolde nog niet. Een speciaal project ‘sprong over het veen’ heeft ertoe geleid dat samen met ondernemers en paardenliefhebbers prachtige routes in Westerwolde zijn gerealiseerd.

Kanoën

Beleef de Ruiten Aa eens vanaf een andere kant; het water. Al fietsend en kanoënd het Dal van de Ruiten Aa verkennen. Je kunt uit diverse trajecten en afstanden kiezen. Zodra je de kano aan de wal legt, staat er een fiets voor je klaar om naar het startput terug te keren.

Activiteiten

  • Wandelen
  • Fietsen
  • Kanoën

Bekijk ook onze andere wandelroutes in de provincie Groningen.

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

    Parkeerplaats Gasterij Natuurlijk Smeerling
Dal van de Ruiten Aa

Nieuws

Direct naar