Wandelen

Beleefpad Smeerling

  • Geschikt voor rolstoel
Wandelen

Beleefpad Smeerling

Het Beleefpad Smeerling brengt je terug naar de natuur van 'vroeger'. Langs de meanderende beek, de kruidenrijke akkers en de weilanden kun je in het voorjaar genieten van een grote bloemenrijkdom. Maar ook later in het jaar is het hier schitterend met z'n doorkijkjes en vergezichten. Onderweg zijn voldoende punten om even van de omgeving te genieten en uit te rusten.

Halverwege de route kom je langs bij Gasterij Natuurlijk Smeerling, een fijne plek om, met een kopje thee of koffie en een huisgemaakte plaatselijke lekkernij, van de gemoedelijke sfeer te genieten. De route gaat terug via hetzelfde verharde pad. 

Het beleefpad is geheel toegankelijk voor mensen met een rollator, rolstoel of scootmobiel. Samen genieten dus, veel plezier!

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

Toegankelijkheid

Praktisch

Extra informatie

De route

 Startpunt

1Beleefpunt Ellersinghuizerveld

Vanaf de grote vlonder heb je prachtig uitzicht over het Ellingserhuizerveld. Je ziet nu een landschap zoals het er honderd jaar geleden uitzag. In de jaren 1960-1980 werden deze voormalige akkers nog intensief gebruikt, maar in 1991 zijn ze afgegraven en in ere hersteld.

Voor wie wil en kan: struin hier gerust door de prachtige natuur die is ontstaan en geniet van het weidse uitzicht, de rust en de ruimte. Het Beleefpad zelf gaat de andere kant op: volg het richtingbord Beleefpad. Het betonpad leidt je naar de Gasterij Natuurlijk Smeerling. Onderweg kom je informatiepanelen tegen. 

Kleine zonnedauw
Beleefpunt Ellersinghuizerveld
logo

Ook zo genoten van deze route? Help de natuur. Ga naar nm.nl/nieuwlid.