Ga direct naar inhoud
Natuur & horeca

Gasterij Natuurlijk Smeerling

  • Café
  • Toilet
Voorhuis Smeerling

Gasterij Natuurlijk Smeerling

Gasterij Natuurlijk Smeerling zit in een eeuwenoude boerderij waar het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan. Pas binnen zie je waarom deze locatie zo uniek is met de Moderne gasterij. Natuurlijk Smeerling een prima bestemming om te onthaasten en heerlijk te eten en te drinken.

Meer over Gasterij Natuurlijk Smeerling
 • Vergaderen
 • Routes
 • Agenda
 • Over de locatie

  In de streek Westerwolde, in het dal van de ruiten A, ligt het prachtige Smeerling. Daar vind je Gasterij Natuurlijk Smeerling. Door de unieke en gemoedelijke sfeer is Gasterij Natuurlijk Smeerling een prima bestemming om te onthaasten en heerlijk te eten en te drinken.

  Heerlijk eten & genieten van de unieke locatie

  Gasterij

  Door de jaren heen is de historische karakteristiek van de oude boerderij goed behouden gebleven. Reden voor Natuurmonumenten om bij de vestiging van een gasterij in de jaren 90 zorgvuldig om te gaan met het gebouw. Nu kan er heerlijk worden genoten van lokale en biologische gerechten bij Gasterij Natuurlijk Smeerling in de historische boerderij.

  • Bouwjaar: Woonhuis: 1742. Schuur: 1867
  • Architect: Streekeigen bouwstijl, glazen inbouw: Rob Hoogendijk, VHArchitects
  • Status: Rijksmonument
  Natuurlijk Smeerling Eten gastvrouw

  Natuurlijk & Lokaal

  ,,Door samen te werken in de regio maken we ons als Westerwolders sterk, er liggen zoveel mooie kansen in dit prachtige gebied: vele geweldige producten van plaatselijke leveranciers, heerlijk maar ook eerlijk.  Zoveel mogelijk natuurlijk en biologisch is voor mij een reden om juist deze producten te gebruiken in al het eten en drinken van de Gasterij.”

  Margriet Nieuwenhuis (Exploitant)

  Lokale Kruidentuin

  Tegenover Gasterij Natuurlijk Smeerling bevindt zich een kruidentuin. De kruiden uit deze tuin worden gebruikt als thee of als kruiden op de broodjes. Dit voegt niet alleen heel veel smaak toe maar zo proef je echt de omgeving. Probeer bijvoorbeeld eens: broodje verrassend gezond.

  Horecapartner smeerling

  Bezoekersinformatie

  Bereikbaarheid

  Gasterij Natuurlijk Smeerling

  Nieuws van de locatie

  Direct naar

  Gasterij Natuurlijk Smeerling

  Wat wij hier doen

  Samen met Natuurmonumenten

  Natuurmonumenten werkt in een aantal gebieden samen met de groenste horecagelegenheden van Nederland. Het horeca-aanbod wordt op duurzame wijze geproduceerd en komt vaak uit de streek. Daarnaast is er veel aandacht voor natuurbescherming en natuurbeleving in de directe omgeving. Een bezoek aan horecagelegenheden in onze gebieden kan vaak worden gecombineerd met een rondleiding van de boswachter of andere activiteiten van Natuurmonumenten.

  Horeca en Natuurmonumenten