Ga direct naar inhoud

De Onlanderij

Als vereniging met ruim 950.000 leden wil Natuurmonumenten niet alleen goed zorgen voor de Nederlandse natuur, maar er ook mensen bij betrekken. Dat doet Natuurmonumenten onder andere op ontmoetingsplek De Onlanderij, gelegen tegen de stad Groningen en de rand van natuurgebied De Onlanden.

De Onlanderij

Poort tot De Onlanden

Het voormalige boerenerf aan de Madijk 1 in Eelderwolde is al enige jaren een poort tot natuurgebied De Onlanden voor vele bezoekers. De Onlanderij wordt momenteel vernieuwd. Wil je weten hoe dit eruit komt te zien? Kijk dan op pagina van De Poort tot de Onlanden.  

De Onlanderij 

Sinds januari 2016 hebben Pieter en Manon Dijkema het horecagedeelte op de Onlanderij betrokken. Zij bieden naast een kopje koffie met ambachtelijk gebak of een heerlijke lunch ook de mogelijkheid om te komen vergaderen, een training of workshop te volgen op de unieke locatie die de Onlanderij te bieden heeft. Voor meer informatie hierover neem je contact op met [email protected].

De horeca op De Onlanderij is wekelijks geopend van woensdag tot en met zondag van 10.00 - 17.00 uur. 

Spelen op het erf (MOMENTEEL GESLOTEN!)

Op De Onlanderij is een natuurlijke speelplek gecreëerd, kinderen kunnen hier klimmen en klauteren over boomstammen, spelen bij de natuurlijke watertafel en gangen graven in de zandbak. 

DE SPEELPLEK IS MOMENTEEL GESLOTEN, AANGEZIEN DE SPEELPLEK WORD VERNIEUWD. DE VERWACHTING IS DAT DE WERKZAAMHEDEN EIND 2023 GEREED ZIJN. TOT DIE TIJD KAN ER GESPEELD WORDEN OP ANDERE LOCATIES MET SPEELNATUUR VAN OERRR. DE DICHTSBIJZIJNDE IS IN KARDINGE, KOERSPAD IN GRONINGEN.

Schuurtje van Boswachter Bart

Het 'Boswachter Bart' schuurtje is ingericht door vrijwilligers van Natuurmonumenten en is het startpunt voor excursies door De Onlanden. Er zijn allerlei vondsten te zien, deels uit De Onlanden. Er liggen veren en schedeltjes, een goede kaart om je op het gebied te oriënteren en je vindt er veel over de geschiedenis van de omgeving. Heb je zelf iets gevonden? Dan leggen we dat graag in het schuurtje van 'boswachter Bart'. Een waarneming gedaan? Zet het op het krijtbord, ook hangen hier schepnetjes om waterbeestjes te zoeken. Kortom, een levendige plek!

De openingstijden van het schuurtje van 'Boswachter Bart' zijn gelijk aan die van horeca op De Onlanderij. Van woensdag tot en met zondag van 10.00 - 17.00 uur. 

Moestuin

Natuurmonumenten heeft sinds 2015 een stuk grond in bruikleen gegeven aan omwonenden, verenigd in stichting De Onlanderij, voor een moestuin. Hier maken bewoners van de wijk gebruik van, maar ook de bewoners van de gezinskliniek De Borch. 

Activiteiten

De komende tijd staan er bij De Onlanderij weer veel leuke activiteiten op de agenda.  Kijk snel in de activiteitenkalender! 

Aanreisinformatie bezoekers De Onlanderij

De Onlanderij heeft zeer beperkte parkeerruimte, daarom adviseren we om lopend, met de fiets of met het OV te komen. Toch met de auto? Invoeren in navigatiesysteem: Borchsingel, Eelderwolde. Vanaf de Borchsingel wijzen borden je de weg naar De Onlanderij aan de Madijk. Wanneer de parkeerplaats vol is, kun je verderop parkeren bij de Hoornse Plas.

 

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

    De Onlanderij