Ga direct naar inhoud
Nieuws

Open dag werkschuur Natuurmonumenten op De Plateaux

06 april 2023 | Yvonne van Moll

Op zondag 16 april zet Natuurmonumenten de deuren van de werkschuur op De Plateaux open. Die dag geven we een kijkje achter de schermen rond de schuur en in het veld. Vanaf 11 uur staat de koffie klaar

beheer vloeiweiden de plateaux

Natuurbeheer op de route

Op de vloeiweiden barst het iedere lente weer van de bloemen. Het gevolg van het ambachtelijk bevloeien van de graslanden. Boswachters en vrijwilligers hebben zich gespecialiseerd in het bewerken van de vloeiweiden met voor dit werk ontwikkelde gereedschappen en machines. Vanaf  uitkijkpunt “Buitenbeeld” kan je de vloeiweiden van bovenaf bewonderen. Op verschillende posten vertellen boswachters en vrijwilligers over hun werk aan natuurbeheer.

OERRR op De Plateaux

Ook aan de kinderen is gedacht. Met vondsten uit de natuur kan een schilderijtje gemaakt worden en  voor deze dag is er een speciale OERRR Bingo ontwikkeld.

Vrijwilligers onmisbaar in het natuurbeheer

Of het nu gaat om het arbeidsintensieve en specialistische werk op vloeiweiden of het beheer van bos en heide, zonder vrijwilligers kan Natuurmonumenten het dagelijks beheer niet uitvoeren. Tijdens de open dag laten ze graag zien hoe ze hun bijdrage leveren aan de natuur(waarden) van het gebied.

Praktische informatie

Nieuwsgierig geworden? We zien je graag op 16 april tussen 11 tot 16 uur bij de Natuurmonumenten werkschuur aan Barrier 15a, 5571TV  in Bergeijk. Toegang is gratis en aanmelden is niet nodig.

 

Boswachter communicatie en beleven Yvonne van Moll
Yvonne van Moll