Word lid
Wandelen

Wandelroute over de bloemdijken, vlakbij Goes

Wandelroute over de bloemdijken, vlakbij Goes

4.5 km

Waar

Bloemdijken van Zuid-Beveland

Wandelen

Wandelroute over de bloemdijken, vlakbij Goes

Deze korte wandelroute over de bloemdijken van Zuid-Beveland laat je een wirwar van dijken, poelen en kreekresten zien. Ze getuigen van een langdurige strijd tegen het water!

Deze wandeling geeft een mooi beeld hoe de Zak van Zuid-Beveland stukje bij beetje op de zee veroverd is. Tijdens het wandelen over de met gras begroeide binnendijken zie je overgebleven stukjes oudland en heggenland. De wandelroute voert door een gebied met een grote natuurwaarde. Vanwege de rust en de verschillen in hoogte is er een grote variatie aan planten en dieren.

Voor het behoud van dit natuurrijke cultuurlandschap waardoor je nu prachtig kan wandelen, is het van groot belang dat het begraasd wordt. Op de hobbelige weilanden lopen in zomerhalfjaar koeien. De dijken worden begraasd door de kudde Zeeuwse Melkschapen van de Schapenboerderij.

Wandel deze route met onze route app

Praktische informatie

Bereikbaarheid

  • START

Startpunt

Informatiecentrum naast Kamerse Kooi: Toon op kaart

Aanrijdroute auto

Je neemt vanaf de A58 Bergen op Zoom - Middelburg afrit 35 naar ’s-Gravenpolder. Je blijft de weg rond ’s-Gravenpolder volgen tot de afslag naar Nisse. Je neemt deze weg door Nisse naar Heinkenszand en volgt verder de borden naar de schaapskooi.

Aanrijdroute openbaar vervoer

Je reist naar NS-station Goes. Daar kun je een fiets huren en in ongeveer een half uur naar de schaapskooi bij Nisse rijden. Ook kun je met de bus naar Heinkenszand rijden en vandaar te voet naar de schaapskooi gaan (circa 3 km).

De route

 Startpunt

Bloemdijken van Zuid-Beveland Informatiecentrum naast Kamerse Kooi

4.5 km

Wandelroute over de bloemdijken, vlakbij Goes