Nieuws van de boswachter

Midwinterhoornblazers en meer op De Sprengenberg

14 november 2017 | Jantine Wesselink

Kom op zondagmiddag 3 december naar De Sprengenberg. De Haarlese Midwinterhoorn blazen dan voor het eerst dit jaar. Op Erve De Pas zijn de Herberg en Informatieschuur natuurlijk open en voor kinderen is ook veel te doen.

Midwinterhoornblazers en meer op De Sprengenberg

Midwinterhoornblazen

Lange, zware tonen galmen op deze dag door de winterse kou van de Sprengenberg. Traditioneel mag er op de midwinterhoorn worden geblazen vanaf de eerste zondag van Advent tot en met 6 januari, het feest van Driekoningen. Kom tussen 14.00 en 16.00 uur naar Erve De Pas, maak een lekkere wandeling en beleef het mee. Meer info>>

placeholder

Fotograaf: Alje ZandtBron: NatuurmonumentenErve De Pas

Rondom Erve De Pas is van alles te doen: het vuur brandt bij de vuurplaats en je kunt er prima broodjes bakken! Een van de blazers laat zien hoe je zelf een hoorn kunt maken en hoe je er geluid uit krijgt. En natuurlijk kun je bij Herberg De Pas terecht voor een heerlijk kopje koffie, lunch of warme chocolademelk!

Parkeerplaats

Om de bestaande parkeerplaats te bereiken, rij je nu nog over het erf. Rijd daarom rustig in verband met drukte en spelende kinderen langs de weg.

ook gaaf in de winter

Kun je niet op 3 december. Geen punt. Je kunt altijd en op je eigen manier de hoogtepunten van De Sprengenberg beleven! Ook in de winter zeker de moeite waard.

placeholder
Jantine Wesselink, boswachter Communicatie & Beleven Salland
Jantine Wesselink
logo