Ga direct naar inhoud
Nieuws

Na twee jaar eindelijk lammetjesfeest op Erve De Pas!

17 februari 2022 | Karlijn van Riessen

Corona gooide al twee keer roet in het eten, maar dit jaar gaat het dan eindelijk dan toch gebeuren; lammetjesfeest op Erve De Pas in Haarle. Op zondag 6 maart 2022 kun je tussen 13.00 en 17.00 uur op de foto met een lammetje, zijn er diverse knutselactiviteiten en kun je heerlijk snuffelen op de lentemarkt.

Lammetjesfeest Erve De Pas

Lammetjesfeest en lentemarkt op De Sprengenberg

De lente komt eraan en dat betekent.....LAMMETJES! Op zondag 6 is er van alles te doen op Erve De Pas in Haarle. Neem een kijkje bij onze lammetjes, bak een broodje boven het vuur en knutsel er op los. Kom kijken hoe de herder van Scheperij Salland met haar border collies werkt en en struin over de lentemarkt op het erf. Ga in gesprek met onze boswachters en haal vooral ook een lekker hapje of drankje bij Herberg De Pas.

Drie maal is scheepsrecht

Twee jaar geleden lagen de plannen al helemaal klaar voor een eerste lammetjesfeest bij De Sprengenberg. Helaas kon dit niet door gaan doordat Covid om de hoek kwam kijken. Ook vorig jaar was er nog stille hoop, maar  we hadden al snel door dat we ook in 2021 geen lammetjesfeest konden organiseren. Voor dit jaar is de vergunning van de gemeente binnen en de voorbereidingen zijn in volle gang, dus we hebben er alle vertrouwen in dat het evenement eindelijk door kan gaan!

Voor iedereen wat te doen

Of je op 6 maart nu met of zonder kinderen komt, er is voor iedereen wat te doen en te beleven op deze dag. Zo is er op Erve De Pas een lentemarkt die voor iedereen gratis toegankelijk is. Je kunt hier (natuurlijk) allerlei wolproducten kopen, maar je kunt hier ook de heerlijkste lokale streekproducten en planten & vogelhuisjes voor in je tuin halen. 

In het weiland achter het erf, vind je de lammeren waar je deze middag mee mag knuffelen en mee op de foto mag. Daarnaast geeft de herder een demonstratie 'schapen drijven' met haar border collies, kun je een broodje bakken boven het vuur en zijn er verschillende knutselactiviteiten. 

En natuurlijk kun je de hele middag terecht bij Herberg De Pas voor een heerlijk hapje of drankje.

Kom jij ook?

Wil je zeker weten dat je op 6 maart kunt komen, haal hier dan snel je ticket.

Leden van Natuurmonumenten en OERRR leden mogen gratis naar het lammetjesfeest op Erve De Pas. Ben je geen lid dan betaal je € 3,50. Wordt je op 6 maart lid, dan mag je natuurlijk gratis naar binnen. Je ontvangt dan ook een leuk welkomstgeschenk van ons!

De lentemarkt is vrij toegankelijk.

Lam in weiland

Lammetje in de wei

Lam

Karlijn van Riessen