Ga direct naar inhoud
Nieuws

De boswachtersmars – deelname vanuit Gelderland

09 januari 2024 | - Rob Krabbenborg

Op 24 november trokken vanuit allerlei natuurgebieden in Nederland ruim 200 boswachters naar Den Haag om de politiek er op te wijzen dat het helemaal niet goed gaat met de natuur. Met deze groep boswachters liepen ook een paar (groene) LC leden uit de provincie Gelderland mee. Hierbij een kort verslag van onze voorzitter Jac.

Gelderland doet ook mee met de boswachtersmars

Op 24 november trokken vanuit allerlei natuurgebieden in Nederland ongeveer 200 boswachters naar Den Haag om de politiek er op te wijzen dat het helemaal niet goed gaat met de natuur. Samen met de boswachters liepen ook een aantal (groene) LC Leden uit de provincie Gelderland mee. 

Bijzonder was het om als LC leden vanuit Gelderland mee te lopen in die “Groene Stroom”. De boswachters hadden protestborden gemaakt en er was een spandoek van wel 100 meter lang. Vanaf een verzamelpunt “marcheerde’ de groene stoet naar de plek waar de regering tijdelijk vergadert. Ondertussen klonken leuzen als: (Wat willen wij?) Beterschap (waarvoor?) voor de natuur, (wanneer?) NU. Boodschap was, ongeacht wie er nu gaat regeren,  om de natuur beter te beschermen in het nieuwe coalitieakkoord. Goed was het dat diverse lijsttrekkers en vertegenwoordigers van politieke partijen naar buiten kwamen om een houten manifest in ontvangst te nemen. Het was nog nooit eerder voorgekomen dat zoveel boswachters tegelijk hun zorgen uitspraken richting de politiek. Het voelde heel  goed om deze actie vanuit Gelderland te ondersteunen. Wilt u ook richting politiek reageren, doe dat dan via de site van Natuurmonumenten. Ook via de bezoekerscentra kunnen zogenaamde beterschapskaartjes worden ingevuld en verzonden. Ons verzoek: Doe massaal mee en laten wij vanuit Gelderland een groen geluid laten horen: Beterschap Natuur.

 

 

- Rob Krabbenborg