Ga direct naar inhoud
Nieuws van de boswachter

Doe mee aan de Ronde van Arnhem

16 maart 2019 | Astrid Schoenmaker

Rij jij op zondag 14 april ook mee met de Ronde van Arnhem? Natuurmonumenten is het goede doel van de ronde van Arnhem. Doe mee en steun de natuur!

Ronde van Arnhem

De Ronde van Arnhem is een perfecte opwarmer voor de Amstel Gold Race en andere pittige tochten dit fietsseizoen! Met de 85, 120 en 150 km routes ga je door een van Nederlands mooiste natuurgebieden: Nationaal Park Veluwezoom. 

Meer informatie en inschrijven

Fietsen op de Veluwe

De routes van de Ronde van Arnhem lopen door de mooiste stukken natuur van Nederland: Nationaal Park Veluwezoom en de IJsselvallei. Pittig onderdeel op de route is de bekende Posbank. In de Giro d’Italia - die in 2016 drie dagen door ons land slingerde - waren hier zelfs punten voor de bergtrui te pakken.

Natuur laat je leven

De boswachters van Natuurmonumenten zorgen goed voor de natuur in Nationaal Park Veluwezoom en de IJsselvallei. Natuur die ook ruimte biedt om te fietsen en jezelf uit te dagen. Natuur laat je leven! Daarom beschermt Natuurmonumenten de natuur in Nederland. Dieren en wilde planten geven kleur aan ons landschap. Maar waar zijn onze bloemen gebleven? Op de weilanden, uiterwaarden of akkers vind je ze nauwelijks meer. Met het verdwijnen van de bloemen verdwenen ook de insecten. Daarom maken we ruimte voor wilde bloemen en zetten we Nederland in bloei!

Doe mee en steun de natuur

Doe ook mee en geef Nederland kleur! Schrijf je in voor de Ronde van Arnhem en doe een vrijwillige donatie van €5,- aan Natuurmonumenten. Dat kan heel gemakkelijk tijdens je aanmelding. Als dank voor je steun ontvang je van ons een gids met fietsroutes door de natuur in jouw buurt.

Astrid Schoenmaker

Bioloog en tuinfan