Ga direct naar inhoud
Nieuws

Plan voor betere balans tussen natuur en recreatie op de Veluwe

12 oktober 2021 | Marjolein Koek

De provincie Gelderland heeft het initiatief genomen tot het maken van een Veluwebreed "recreatiezoneringsplan". Natuurmonumenten is blij met dit initiatief. Recreatiezonering is niet nieuw voor Natuurmonumenten; sinds jaar en dag werken we aan het begeleiden en geleiden van recreanten door onze gebieden. Nieuw aan dit plan is echter dat dit nu Veluwebreed gebeurt en in samenwerking met vele partijen.  

Deelerwoud edelhert

De Veluwe is een prachtig natuurgebied, met haar rijke natuur en variatie aan landschappen. De Veluwe is populair bij recreanten, ze komen er graag om van die prachtige natuur te genieten. Maar het natuurgebied staat onder druk. Door onder andere stikstofneerslag, droogte, veel recreatie en een versnipperd landschap gaat de kwaliteit van de natuur op de Veluwe achteruit. Om de Veluwse natuur weer gezond te maken worden herstelmaatregelen uitgevoerd voor heide, stuifzanden, bossen, vennen, venen en beken. Ook is een betere balans tussen natuur en recreatie nodig. Dit plan helpt daar bij. 

Het plan, de samenvatting en een kort filmpje staan op www.recreatiezoneringopdeveluwe.nl

Digitale informatiebijeenkomst op 23 november

Op dinsdag 23 november organiseert de provincie een digitale informatiebijeenkomst voor bewoners, ondernemers en gebruikersgroepen over het Recreatiezoneringsplan. De bijeenkomst is van 19.30 tot uiterlijk 21.00 uur. Deelnemen kan via deze link: https://vimeo.com/event/1350918

Aanmelden is niet nodig. Wel wil de provincie de deelnemers een aantal vragen stellen, daarvoor is het handig je mobiele telefoon bij de hand te houden.

Marjolein Koek
Marjolein Koek

Persvoorlichter