Ga direct naar inhoud
Nieuws

Samen zorgen we voor meer wilde bloemen, ook in Velp

06 juni 2019 | Petra Strijdhorst

Het valt veel mensen op: insecten, bloemen en vogels verdwijnen uit ons landschap. Zonder wilde bloemen, geen insecten en zonder insecten geen vogels. Daarom zetten we heel Nederland in bloei. Binnen natuurgebieden, maar vooral ook daarbuiten. En wat is dan een betere plek dan de monumentale kloostertuin bij Kasteelklooster Bronckhorst?

Zaaien monumentale kloostertuin Bronckhorst

Er was eens een oud klooster, ergens in Brabant. En een groep mensen wilde dit klooster weer in ere herstellen. Deze mensen wilden in het klooster een plek bieden waar iedereen gewaardeerd wordt om de kwaliteiten die ze hebben. Waar iedereen welkom is. Het klinkt als een sprookje, maar het is de werkelijkheid in het Velpse Kasteelklooster De Bronckhorst. Bij dit kasteelklooster hoort een prachtige tuin waar nog veel ruimte was. Ruimte die begin juni klaargemaakt en ingezaaid is met biologisch zaad voor wilde bloemen, beschikbaar gesteld door Natuurmonumenten. 'Het in te zaaien gedeelte is in totaal ruim vijfhonderd vierkante meter' vertelt Suzanne Heezen, secretaris van het ambacht centrum. 'Vooralsnog is de tuin niet vrij toegankelijk voor bezoekers, alleen bij speciale gelegenheden. In augustus houden we sowieso een “open tuin”, zodat mensen een kijkje kunnen nemen en dan hopelijk ook de bloemenzee kunnen bewonderen. Op onze facebookpagina kunnen mensen zien wanneer dat exact is.' 

Maak ook plaats voor wilde bloemen

Natuurmonumenten ondersteunt dit initiatief door het beschikbaar stellen van biologisch bloemzaad om daarmee de bloemen en de insecten een steuntje in de rug te geven.

Meer bloemen

Petra Strijdhorst