Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Vlonderpad bij de Wieden

Het Vlonderpad bij Bezoekerscentrum De Wieden is ruim een kilometer lang en laat je De Wieden in het klein zien: een natuurgebied met veel riet, water en dieren als de zwarte stern.

Vlonderpad

Het pad was voorheen een houten pad maar is volledig vervangen door duurzaam materiaal. Het is nu ook toegankelijk voor bijvoorbeeld rolstoelers, mensen met een kinderwagen en voor mensen met een visuele beperking. Op de informatiebordjes langs het traject staat ook informatie in braille.

De route over de vlonders maakt bezoekers wegwijs in het landschap van De Wieden. Onderweg zie je de verschillende stadia van verlanding met tekst en uitleg over het beheer daarvan voorbijkomen, van open water tot moerasbos. 

Met wat geluk zie en hoor je de rietgors of het baardmannetje. Langs het pad bloeien wederik, koninginnekruid, melkeppe en moerasandoorn.

Kom je met een groep, laat het ons even weten via: 0527-205660. Zodat we elkaar niet in de weg lopen, gezien de beperkte capaciteit van de wandelpaden rondom het bezoekerscentrum. Een bijdrage van 1 euro persoon wordt zeer gewaardeerd. 

Bekijk de route >>

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

logo