Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

De Wieden

Tips in De Wieden

 • ecowaterliner
  Tip

  Vaar mee met de ecowaterbus


  De waterbus vaart in juli niet zoals gebruikelijk naar en van Blokzijl en Giethoorn, maar vaart over de Beulakerwijde. De tocht duurt een uur. Het is een rondvaart zonder gids en zonder uitleg van de schipper; je kunt onderweg volop genieten van de verschillende water- en moerasvogels en de weidsheid.

  In tegenstelling tot wat je van ons gewend bent is het noodzakelijk om vooraf te reserveren, kunnen fietsen niet mee en wordt er niet geholpen bij in- en uitstappen. Je reserveert een bankje voor twee personen uit één huishouden/gezelschap in de waterbus. Het is ook mogelijk om hier een bankje voor 4 personen te boeken op het achterdek. De schipper wijst je de gereserveerde plekken.

  Kom aan boord! Geniet van de natuur en ervaar de rust van de fluisterstille ecowaterbus (ecowaterliner). Neem een hapje of drankje bij een van de vele horecagelegenheden en beleef al het moois dat onze prachtige regio je te bieden heeft.

 • Strandje W-Belterwijde
  Tip

  Strandje W-Belterwijde

  Het Strandje langs de Westelijke Belterwijde, dat in de regio ook wel bekend staat als Strekdam, is al sinds mensenheugenis een populaire strandlocatie in de wijde regio.

 • Route van OERRR - Laarzenpad De Wieden
  Tip

  Route van OERRR - Laarzenpad De Wieden

  Laarzenpad weer geopend vanaf 6 juni 2020.

 • Waterdieren zoeken met een schepnetje
  Tip

  Waterdieren zoeken met een schepnetje

  Van mei t/m september kun je bij Bezoekerscentrum De Wieden een schepnetje huren.

 • vaartocht nationaal park Weerribben-Wieden avondlicht
  Tip

  Visitor information National Park Weerribben-Wieden

  You are welcome at Natuurmonumenten (the Dutch Society for Nature Conservation). Starting at the visitor centre De Wieden you can embark on excursions by boat or take a ferry to the historic villages Blokzijl or Giethoorn.

 • Vlonderpad
  Tip

  Vlonderpad bij de Wieden

  Op dit moment is het vlonderpad gesloten.

 • Varen in De Wieden
  Tip

  Varen in De Wieden

  Vaar met een fluisterboot door Nationaal Park Weerribben-Wieden. Bekijk hier de mogelijkheden voor een ontspannen tocht op het water.

 • Kinderfeestje kabouters in De Wieden
  Kinderfeestje

  Kinderfeestje in De Wieden

  Ben je jarig en zoek je een avontuurlijke plek om je kinderfeestje te vieren? Kom dan naar bezoekerscentrum De Wieden. Natuurmonumenten heeft hier kinderfeestjes voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Alle feestjes zijn lekker buiten. Vraag bij bezoekerscentrum De Wieden naar de mogelijkheden.

 • Varen in De Wieden
  Tip

  Groepsvaartocht in De Wieden

  Ontdek De Wieden al varend met je eigen groep. Onze enthousiaste schippers nemen jullie graag mee op een groepsvaartocht langs kleine slootjes, grote meren en sfeervolle dorpjes.

 • Wiedendag op maat
  Groepsuitje

  Familie-uitje in De Wieden

  Familie's die graag een dag samen op pad willen zijn van harte welkom in De Wieden. Maak een vaartocht, ga struinen met de boswachter of beklim de watertoren. Graag verzorgen we een familie-uitje op maat.

 • logo