Ga direct naar inhoud
De Wieden

Tips in De Wieden

 • Tip

  Schaatsen in Nationaal Park Weerribben-Wieden

  Als het ijs dik genoeg is kun je op veel plekken schaatsen in natuurgebied De Wieden, behorend tot Nationaal Park Weerribben-Wieden. We helpen je graag de weg te vinden in het Nationale Park zodat je goed beslagen ten ijs komt. We geven je tips en adviezen om optimaal te genieten van het schaatsen, het ijs en de schoonheid van dit gebied.

 • Tip

  Europees Diploma voor Weerribben-Wieden

  Het Nationaal Park Weerribben-Wieden heeft het predicaat 'Excellent Natuurbeheer'. Sinds 2017 hoort hier een vastgesteld beheerplan Natura2000 bij. Dit Europese diploma is gegeven aan Weerribben-Wieden, onder meer vanwege de unieke samenstelling van het gebied, het laagveen en de biodiversiteit. Een erkenning voor de natuurwaarden die de afgelopen jaren zijn gerealiseerd in het hele gebied.

 • Tip

  Strandje Westelijke Belterwijde

  Het strandje langs de Westelijke Belterwijde, dat in de regio ook wel bekend staat als 'de Strekdam' of surfstrandje, is al sinds lange tijd een populaire zwemlocatie in de wijde regio.

 • Tip

  Visitor information National Park Weerribben-Wieden

  You are welcome at Natuurmonumenten (the Dutch Society for Nature Conservation). Starting at the visitor centre De Wieden you can embark on excursions by boat or take a ferry to the historic villages Blokzijl or Giethoorn.

 • Tip

  Groepsvaartocht in De Wieden

  Ontdek De Wieden al varend met je eigen groep. Onze enthousiaste schippers nemen jullie graag mee op een groepsvaartocht langs kleine slootjes, grote meren en sfeervolle dorpjes.

 • Tip

  Varen in De Wieden

  Vaar met een fluisterboot door Nationaal Park Weerribben-Wieden. Bekijk hier de mogelijkheden voor een ontspannen tocht op het water.

 • Tip

  Boek een natuurgids voor een lezing over De Wieden

  Willen jij en je groep graag meer weten over De Wieden? Onze natuurgidsen vertellen er graag en enthousiast over, ook op locatie.

 • Speelnatuur

  Speelnatuur van OERRR De Wieden

  Hutten bouwen, modder, water en een blote voetenpad. Speelnatuur De Wieden is een heerlijke plek voor kinderen om lekker buiten te spelen! Kom samen ontdekken hoe OERRR jullie zijn.

 • Tip

  Vogels kijken in De Wieden

  De Wieden is met al het water en riet een fantastisch gebied om vogels te kijken. Kleine rietvogels als baardmannetjes, blauwborst en karekiet zie je met een beetje geluk al tijdens een wandeling. Ook de zeldzame zwarte sterns kun je al vanaf het Vlonderpad ontdekken. Om watervogels als een aalscholver of een purperreiger te zien zijn speciale uitkijkpunten aangelegd.

 • Tip

  Doorkruis De Wieden met de ecowaterbus

  De ecowaterbus vaart van mei t/m september dagelijks tussen Sint Jansklooster, Blokzijl en Giethoorn.