De Wieden

Tips in De Wieden

 • Varen in De Wieden
  Tip

  Groepsvaartocht in De Wieden

  Ontdek De Wieden al varend met je eigen groep. Onze enthousiaste schippers nemen jullie graag mee op een groepsvaartocht langs kleine slootjes, grote meren en sfeervolle dorpjes.

 • Kinderfeestje kabouters in De Wieden
  Kinderfeestje

  Kinderfeestje in De Wieden

  Ben je jarig en zoek je een avontuurlijke plek om je kinderfeestje te vieren? Kom dan naar bezoekerscentrum De Wieden. Natuurmonumenten heeft hier kinderfeestjes voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Alle feestjes zijn lekker buiten. Vraag bij bezoekerscentrum De Wieden naar de mogelijkheden.

 • Route van OERRR - Laarzenpad De Wieden
  Tip

  Route van OERRR - Laarzenpad De Wieden voorlopig even dicht

  Laarzenpad voorlopig niet toegankelijk vanaf 16 december 2020.

 • Vogeluitkijkhut; Uitkijkhut
  Tip

  Vogels kijken in De Wieden

  De Wieden is met al het water en riet een fantastisch gebied om vogels te kijken. Kleine rietvogels als baardmannetjes, blauwborst en karekiet tref je met een beetje geluk al tijdens een wandeling. Ook de zeldzame zwarte sterns kun je al vanaf het Vlonderpad ontdekken. Om watervogels als aalscholver en purperreiger te zien zijn speciale uitkijkpunten aangelegd.

 • Vlonderpad
  Tip

  Vlonderpad bij de Wieden

  Wandelen door een bewaard gebleven landschap.

 • Waterdieren zoeken met een schepnetje
  Tip

  Waterdieren zoeken met een schepnetje

  Van mei t/m september kun je bij Bezoekerscentrum De Wieden een schepnetje huren.

 • ecowaterliner
  Tip

  Vaar mee met de ecowaterbus

  De waterbus vaart deze zomer niet zoals gebruikelijk naar en van Blokzijl en Giethoorn, maar vaart over de Beulakerwijde. De tocht duurt een uur. Het is een rondvaart zonder natuurgids. Je kunt onderweg volop genieten van de verschillende water- en moerasvogels en de weidsheid.

  In tegenstelling tot wat je van ons gewend bent is het noodzakelijk om vooraf te reserveren, kunnen fietsen niet mee en wordt er niet geholpen bij in- en uitstappen. Online is er de mogelijkheid vooraf een tweepersoonskaartje te kopen. Je reserveert dan een bankje voor twee personen uit één huishouden/gezelschap in de waterbus. Eénpersoonskaartjes worden aan de balie van het bezoekerscentrum verkocht.

  Kom aan boord! Geniet van de natuur en ervaar de rust van de fluisterstille ecowaterbus (ecowaterliner).

 • Uitkijktorens de Wieden
  Tip

  Uitkijktorens de Wieden

  Op maar liefst drie plekken in De Wieden kun je een uitkijktoren beklimmen: in de Beulakerpolder bij Giethoorn, De Auken in Giethoorn en bij Wanneperveen.

 • Wiedendag op maat
  Groepsuitje

  Familie-uitje in De Wieden

  Familie's die graag een dag samen op pad willen zijn van harte welkom in De Wieden. Maak een vaartocht, ga struinen met de boswachter of beklim de watertoren. Graag verzorgen we een familie-uitje op maat.

 • Varen in De Wieden
  Tip

  Varen in De Wieden

  Vaar met een fluisterboot door Nationaal Park Weerribben-Wieden. Bekijk hier de mogelijkheden voor een ontspannen tocht op het water.

 • logo