Ga direct naar inhoud
Nieuws

Keltische bomenroute Colckhof

08 mei 2015

Ontdek welke boom of struik bij je hoort. Wandel de Keltische bomenroute.

Keltische bomenroute Colckhof

Levensboom met grote invloed

Je levensboom of -struik heeft grote invloed op persoonlijkheid, gedrag en levensloop. Girbe Buist, vrijwilliger van Natuurmonumenten in Salland stond aan de wieg van deze route. De route kun je gratis downloaden.

Keltische bomenkalender

Buist is al 10 jaar bezig met de Keltische bomenkalender en publiceerde er al geregeld over, ‘maar nu voor het eerst via een app.’ Zelf is hij riet, de ‘omgekeerde boom’. Rietmensen zijn buitengewoon krachtig en vol drama en hartstocht. Maar stiekem gaat zijn voorkeur uit naar de eik: ‘Vooral als die mooi solitair staat.’ Hij heeft de smaak nu te pakken, want voor de Sprengenberg werkt Buist aan een route over natuurspreuken en hun betekenis.

placeholder

Colckhof als broedplek

Speurend naar bomen en struiken ervaar je op de Colckhof de romantiek van Engelse tuinen met slingerende paden, speelse waterpartijen en mooie doorkijkjes. En met bijna zestig vogels die de Colckhof uitkozen als broedplek, hoor je er altijd wel een paar. Het geroffel van de grote bonte specht is bijna gegarandeerd en mazzelaars horen de nachtegaal zingen.