Ga direct naar inhoud
Nieuws

Werkzaamheden Zuthemerweg Colckhof

25 januari 2022 | Simone Damhof

De droogte speelt ook de natuur op landgoed de Colckhof parten. Eiken, beuken en een enkele berk moeten we omwille van de verkeersveiligheid verwijderen bij de Zuthemerweg. Deze werkzaamheden kunnen verkeersoverlast veroorzaken.

colckhof

Veiligheid

We gaan begin februari bomen verwijderen bij de Zuthemerweg. De droogte van de afgelopen jaren zorgde ervoor dat de gezondheid van de bomen erg afnam. Nu gaan ze een veiligheidsrisico vormen. Ongeveer twintig bomen moeten daarom wijken voor de veiligheid op deze locatie.

Hoofdlaan afgesloten

Voor het vellen en opruimen is zwaar materieel nodig, dat deels vanaf de hoofdlaan van de Colckhof zal opereren. De hoofdlaan is hierdoor ongeveer een week afgesloten. De bewoners zijn hiervan in kennis gesteld en gedurende die periode is er een omleidingsroute.

Onderhoud hoofdlaan en herstel pilaren

Aansluitend aan hiervoor genoemde werkzaamheden en afhankelijk van de weersomstandigheden zal er onderhoud worden uitgevoerd aan de halfverharding van de hoofdlaan om deze weer in goede conditie te brengen. Het herstel van de pilaren aan het begin van de hoofdlaan wordt dit jaar ook uitgevoerd, naar verwachting in de zomer.

Simone Damhof
Simone Damhof