Ga direct naar inhoud
Nieuws

Petitie tegen mega-parking van ASML in het Dommeldallandschap

25 juni 2019 | Yvonne van Moll

Met grote bezorgdheid heeft Natuurmonumenten kennis genomen van het plan van ASML voor de bouw van een enorme parking voor 15.000 auto’s.

Dommeldal

Met grote bezorgdheid heeft Natuurmonumenten kennis genomen van het plan van ASML voor de bouw van een enorme parking voor 15000 auto’s. Het zoekgebied voor deze megaparking strekt zich uit tot aan de Zuidkant van de A67 bij Waalre. Midden in het landelijke gebied bij het Dommeldal. Dit kwetsbare gebied heeft bijzondere natuur- en landschapswaarden, en er is natuurcompensatie gerealiseerd voor natuur die elders moest wijken. Dit gebied maakt onderdeel uit van de Groene Long rond Eindhoven en is cruciaal voor de leefbaarheid van de stedelingen. Er ligt zelfs een gloednieuwe recreatieve infrastructuur.

Voor de ontsluiting van een dergelijke groot parkeerterrein is de bestaande weginfrastructuur niet geschikt. Nieuwe infrastructuur om mensen van zo’n parking naar ASML en het Maxima Medisch Centrum te verplaatsen is voor ons onbespreekbaar omdat deze dan het toch al kwetsbare landschap zal doorsnijden. Natuurmonumenten is in gesprek met gemeente en ASML en hoopt dat ze snel aan de slag gaan met alternatieve oplossingen. Vanuit de omgeving is ook veel weerstand tegen dit plan. Milieudefensie is een petitie gestart om ASML op andere gedachten te brengen. De economie en ASML zijn belangrijk. Maar geen topeconomie zonder een top-landschap!

Hier kun je de petitie tekenen:

https://www.petities24.com/geen_mega-parking_van_asml_in_het_dommeldallandschap

 

 

Boswachter communicatie en beleven Yvonne van Moll
Yvonne van Moll