Ga direct naar inhoud
Nieuws

Alternatieve parkeerplaatsen en wandelroutes in verband met drukte

12 februari 2021 | Mathieu Ogay

Natuur biedt mensen rust en ruimte. Juist nu, tijdens de coronacrisis, worden natuurgebieden dan ook druk bezocht. Het is de afgelopen tijd dan ook erg druk in de natuur, op de aanlooproutes hier naartoe en op de parkeerplaatsen. Een aantal van de parkeerplaatsen, die normaal voldoende capaciteit hebben, staan nu overvol. Natuurmonumenten verwijst bezoekers in dat geval door naar parkeerplaatsen met meer capaciteit.

Natuurmonumenten vraagt bezoekers om enkel te parkeren op de aangewezen parkeerplaatsen. Parkeren in bermen, nabij kruispunten of voor toegangshekken kan de aanrijroute voor hulpdiensten belemmeren. Parkeren buiten de aangewezen parkeerplaatsen is dan ook niet toegestaan. Hier wordt door boswachters, BOA’s en politie op gehandhaafd.

Parkeerplaats Kwade Hoek, Foto: T. Visser, Natuurmonumenten

In onderstaand overzicht vindt u de alternatieve parkeerplaatsen en wandelroutes per locatie.

Goeree-Overflakkee

 • Alternatief voor parkeerplaats Kwade Hoek en Middel- en Oostduinen:

  Parkeerplaats Vrijheidsweg (Oosterweg 3253 BS Ouddorp)

  Link naar Google Maps: https://goo.gl/maps/y9scLUF2Q3sK3xTPA  Wandelroute:

  Vanaf parkeerplaats Vrijheidsweg loop je de duinen in richting het toegangshek van de Duinen van Goeree (voor de duinovergang rechts). Vanaf daar zijn diverse wandelpaden te volgen richting in/richting de Kwade Hoek. Wandelend over het strand of de zeewering is ook mogelijk.   
 • Alternatief voor parkeerplaats Volgerland/Vuurtoren Ouddorp:

  Parkeerplaats Groenedijk (Groenedijk 30, 3253 LB Ouddorp)

  Link naar Google Maps: https://goo.gl/maps/pezQPohaPGTszJaLA  Wandelroute:

  Loop vanaf parkeerplaats Groenedijk linksaf (richting het westen) over de Groenedijk. Na 500 meter bereik je parkeerplaats Volgerland / Vuurtoren Ouddorp.  Het is ook mogelijk om bij parkeerplaats Groenedijk over de strandovergang Duinpad 3e blok richting het strand te lopen, dan linksaf (richting het westen) naar de strandovergang Westhoofdduinpad te lopen. Vanaf daar over de strandovergang rechtdoor richting de parkeerplaats Volgerland / Vuurtoren Ouddorp.   
 • Alternatief voor parkeerplaats Scheelhoek / Scheelhoekbos:

  Parkeerplaats Marinahaven / Vogelobservatorium Tij  (Deltahaven 61, 3251 LC Stellendam):  Link naar Google Maps: https://goo.gl/maps/YLw1d7sbdNNdQEFk6  Wandelroute

  Loop vanaf parkeerplaats Marinahaven / Vogelobservatorium Tij in Zuidwestelijke richting (Marinahaven in de rug) over het voetpad aan de Meester Snijderweg richting de parkeerplaats Scheelhoek / Scheelhoekbos. Dit is één doorgaande weg.Voorne

 • Alternatief voor parkeerplaats Quackjeswater:

  Parkeerplaats Quackstrand (Oever, 3235 CT Hellevoetsluis):

  Link naar Google Maps: https://goo.gl/maps/XRnAX2MoWeGrRFeu9  Wandelroute

  Loop vanaf parkeerplaats Quackstrand via de tunnel onder de N57 over het pad Zandloper over het strand in noordelijke richting. Na ongeveer 1 km neem je het wandelpad naar rechts over de duinen. Volg dit pad tot je rechtsaf kan slaan. Aan het eind van dit pad kom je op de wandelroute Quackjeswater.   
 • Alternatieve parkeerplaats Panroute (Rondeweiweg)

  Parkeerplaats Rockanje Strand 1e slag (3235 AR Rockanje):

  Link naar Google Maps: https://goo.gl/maps/F7GApM7sugp3UE2B6  Wandelroute

  Neem vanaf de parkeerplaats 1e slag de strandovergang. Sla op het strand linksaf (in zuidelijke richting). Sla na circa 800m linksaf via het wandelpad in de duinen. Vanuit daar zijn de wandelpaden bereikbaar nabij parkeerplaats Panroute.   
 • Parkeerplaats Schenkeldijk / Gorzenpad

  Parkeerplaats Quackstrand (Oever, 3235 CT Hellevoetsluis):

  Link naar Google Maps: https://goo.gl/maps/XRnAX2MoWeGrRFeu9  Wandelroute

  Over het strand:

  Loop vanaf parkeerplaats Quackstrand over het strand in zuidwestelijke richting (N57 in de rug). Na 600 meter is een avontuurlijk wandelpad (hondenlosloopgebied) te nemen richting het strandje nabij Schenkeldijk. Dit is een wandeling van circa 1,5km.  Verharde route:

  Loop over het verharde pad vanaf de boulevard in zuidwestelijke richting naar strandpaviljoen The Shamrock Inn. Sla hier linksaf over de Duinweg. Volg dit pad tot aan de T-splitsing. Sla daar rechtsaf en volg de Duinweg tot aan parkeerplaats Schenkeldijk. Dit is een omweg van circa 2km.
Boswachter Mathieu
Mathieu Ogay

Boswachter Zuid-Hollandse Eilanden