Ga direct naar inhoud
Nieuws

Help jij mee de Noordzeekust op te ruimen?

24 juli 2019 | Femke Deelstra

Veel plastic troep spoelt aan op het strand en de natuur heeft daar veel last van.
Via de Beachcleanup tour pakken we dat aan!

strandschoonmaak

Tijdens de Boskalis Beach Cleanup Tour van Stichting De Noordzee wordt de héle Noordzeekust schoongemaakt en jij kunt daarbij helpen! Je kunt je nu aanmelden voor een van de speciale Natuurmonumenten-etappes die plaatsvinden op 2 en 6 augustus.

 

De Boskalis Beach Cleanup Tour duurt van 1 t/m 15 augustus 2019. In 31 etappes wordt de héle Noordzeekust schoongemaakt. Op donderdag 1 augustus start de noordelijke route op Schiermonnikoog en de zuidelijke route in Cadzand. Er zijn bovendien twee speciale ‘Natuurmonumenten-etappes’ waarvoor nog plekken te reserveren zijn. Op 2 augustus maken we het strand van Schiermonnikoog schoon. Boswachter Cynthia Borras: "Na het broedseizoen gaan we nu weer hard aan de slag om het strand schoon te maken. En dat is nodig, want na de containerramp vinden we nog steeds erg veel vuil op ons strand.

Kwade Hoek

Op 6 augustus maken we schoon op ons strand van de Kwade Hoek op de Kop van Goeree. Ook hiervoor zijn nog plekken vrij. Boswachter Ted Sluijter: “Je staat er versteld van hoeveel plastic, touw en visnetten elk jaar weer aanspoelt. De Kwade Hoek is heel vogelrijk en een verstrengeling van vogels in kunststof aanspoelsel komt veelvuldig voor. Borras en Sluijter: Heel fijn dus als de Boskalis Beach Cleanup Tour met veel vrijwilligers komt helpen!".

De routes komen samen op donderdag 15 augustus in Zandvoort waar tijdens de feestelijke afsluiting de resultaten worden onthuld. Iedere etappe is zo'n 5 tot 10 km lang en daarbij wordt er zoveel mogelijk afval van het strand opgeruimd. Daarmee laat Stichting De Noordzee zien hoeveel afval er op de stranden ligt en in zee terechtkomt. Samen kunnen we hier iets aan doen. Doe jij ook mee? Meld je aan voor een of meerdere etappes!

Etappe Kwade Hoek - 6 augustus

Meer informatie: https://www.beachcleanuptour.nl/z6-kwade-hoek-1-2019/

Aanmelden: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-boskalis-beach-cleanup-tour-2019-z6-kwade-hoek-1-60621717188

 

Femke Deelstra