Ga direct naar inhoud
Nieuws

Wandelen in de Kwade Hoek? Trek waterdichte laarzen aan!

06 januari 2021 | Chantal van Burg

De Kwade Hoek is een buitendijks natuurgebied en dus onder invloed van de zee. Met name in de wintermaanden oktober tot en met maart kan er met noord-westen wind/storm zeewater op de wandelpaden, rustgebied en strandvlakten komen. Ook de vele regenval en vele bezoekers van de afgelopen periode zorgden ervoor dat de wandelpaden nat en modderig zijn. Een bijzondere natuurbeleving, maar zonder waterdichte laarzen een spannende uitdaging!

natte paden Kwade Hoek

Het is niet de bedoeling om steeds verder het gebied in te lopen. Dit zorgt namelijk voor bredere paden en aantasting van het landschap. Met stevige waterdichte laarzen ben je goed voorbereid op de wandeling (blauwe lijnen op de kaart).

Alternatieve wandelroute

Geen waterdichte laarzen? Kies dan voor een alternatieve route. De oranje lijnen zijn met normale (wandel)schoenen goed begaanbaar. De Kwade Hoek maakt onderdeel uit van het natuurgebied Duinen van Goeree, hier vind je ook andere wandelroutes.

Parkeerplaats vol

Is de parkeerplaats vol, kies er dan voor om met de auto naar een andere parkeerplaats te rijden, bijvoorbeeld parkeerterrein De Enden (Vrijheidsweg Ouddorp). De ingang voor de wandelroute Kwade Hoek is vanaf het zwarte hek. Parkeer de auto niet in de berm. Hierdoor blokkeer je de weg voor hulpdiensten en kun je zelf in de problemen komen als de auto vast komt te zitten in de modder.

Alternatieve routes Kwade Hoek

Naast het volgen van de coronamaatregelen, is het belangrijk om goed voorbereid op pad te gaan. Op die manier zorgen we er samen voor dat het mogelijk blijft om de natuur te blijven bezoeken.

Chantal van Burg
Chantal van Burg

Boswachter Communicatie en beleven