Ga direct naar inhoud
Nieuws

Werkzaamheden Zuiderdiepgorzen

25 februari 2021

Op 1 maart 2021 start Kroningswind met de bouw van vijf windmolens in de Zuiderdiepgorzen, als onderdeel van het windpark in de Zuiderdiep- en Kroningspolder. Gedurende deze werkzaamheden zijn de Zuiderdiepgorzen niet toegankelijk voor bezoekers. Ook het fietspad is gedurende deze werkzaamheden afgesloten.

Tiendgorzen. Bron: Jan de Roon, Natuurmonumenten

Gebiedsontwikkeling

Natuurmonumenten werkt als partner samen met de Gemeente Goeree-Overflakkee, de Provincie Zuid-Holland en het Wereld Natuur Fonds aan de gebiedsontwikkeling in en rond het Haringvliet. We zijn partner in de gebiedsontwikkeling en verantwoordelijk voor de ontwikkeling en het beheer van 80 hectare natuur in de Zuiderdiepgorzen. Natuurmonumenten is als een van de grondeigenaren betrokken bij de ontwikkeling van het windpark, maar heeft hierin geen belangen. Deze locatie is al eerder aangewezen als windlocatie, nog voordat het gebied een natuurbestemming kreeg. Samen met de gemeente en ontwikkelaar Kroningswind wordt gekeken hoe natuurontwikkeling op deze locatie gecombineerd kan worden met de bestaande bestemming als windlocatie.

Meer informatie

Status van de werkzaamheden en omleiding: van-a-naar-beterVragen over de werkzaamheden? Neem contact op met boswachter Mathieu Ogay via [email protected].

Ontwikkeling Zuiderdiepgorzen Kroningswind - Bron: Kroningswind

Ontwikkeling Zuiderdiepgorzen Kroningswind - Bron: Kroningswind