Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Nieuws van de boswachter

Ontbrekende schakel Duivelshof aangekocht

26 mei 2016 | Natuurmonumenten

Natuurmonumenten is blij met de aankoop van een nieuw stuk bos in Twente.

Ontbrekende schakel Duivelshof aangekocht

Het gaat om een perceel van 6,7 hectare bos, grenzend aan natuurgebied de Duivelshof. In dit Twentse natuurgebied werkt Natuurmonumenten aan herstel van de Snoeijnksbeek en dit nieuwe perceel was een van de ontbrekende schakels. Al eerder dit jaar kocht Natuurmonumenten een andere ontbrekende schakel aan, drie hectare aan houtwallen.

Kleinschalig landschap

Beheerder Jaap in ‘t Veld van Natuurmonumenten is blij met de aankoop: “In Twente koesteren we het kleinschalig landschap. Als puzzelstukken liggen de gebieden tegen elkaar, vaak gescheiden door houtwallen. In de Duivelshof, waar Natuurmonumenten het Snoeijnksbeeksysteem herstelt, ontbraken nog een paar stukken van deze puzzel.” Natuurmonumenten verwacht in dit nieuwe gebied met het juiste beheer binnenkort weer slanke sleutelbloem en bosanemoon aan te treffen. Ook de kamsalamander kan zich hier vanuit het omringende gebied gaan vestigen.

Kom wandelen

Over Duivelshof doen mysterieuze verhalen de ronde. De naam refereert waarschijnlijk aan een landheer die pachters in zijn kelder opsloot als ze niet aan hun verplichtingen konden voldoen. Dit natuurgebied tussen de Lutte en Losser bestaat uit heide, bos, akkers en grasland. Heerlijk om doorheen te struinen. Wandelpaden zijn aanwezig, de route bepaal je zelf. Zo vind je Duivelshof

placeholder

Beenbreek (Narthecium ossifragum), Leliefamilie (Liliaceae), Liliales, Eenzaadlobbigen (Liliopsida), flora - Duivelshof, Losser, Twente, Noordoost Twente, Overijssel, Nederland, EuropaFotograaf: Ferry SiemensmaBron: Natuurmonumenten

Natuurmonumenten
logo