Duivelshof

Natuurgebieden Duivelshof

Over Duivelshof doen mysterieuze verhalen de ronde. De naam refereert waarschijnlijk aan een landheer die pachters in zijn kelder opsloot als ze niet aan hun verplichtingen konden voldoen.

Natuurmonumenten

Boswachter van dit gebied

Meer over Duivelshof

Over het gebied

Dit natuurgebied tussen de Lutte en Losser bestaat uit heide, bos, akkers en grasland. Boerderij Duivelshof is opgeknapt en maakt een belangrijk onderdeel uit van het gebied.

Fotograaf: Martin StevensAan het werk

In 2006 restaureerde Natuurmonumenten op Duivelshof een middeleeuws verdedigingsstelsel van grachten en wallen rondom de boerderij. In de grachten blijft het water nu weer langer staan. Ook is een perceel grasland afgeplagd, zodat heide en bijzondere planten weer kans krijgen.  Zo profiteert klokjesgentiaan hiervan. Zijn aanwezigheid is van levensbelang voor een vlinder als het gentiaanblauwtje. die haar eitjes afzet op deze plant.

Video of Duivelshof Twente

Bron: NatuurmonumentenBeenbreek en steenmarter

Bosbewoners van Duivelshof zijn onder meer das, ree en steenmarter, vijf soorten roofvogels, drie soorten uilen en vijf soorten spechten. Op de heide groeien beenbreek, moeraswolfsklauw en welriekende nachtorchis. Natuurmonumenten plagt daarvoor geregeld stukjes heide en verbindt die met elkaar, zodat deze bijzondere planten een plek hebben. In het bos langs de Snoeyinksbeek komen sleutelbloemen voor. Onder de bomen staan hazelaar, hulst en maagdenpalm.

Fietsen door Twente

Al fietsend geniet u van de Twentse natuurgebieden Egheria, Elfterheurne, Boerskotten, Snippert. Onderweg vertellen informatieborden over de natuur, cultuur en geschiedenis van het gebied. 

Duivelshof, Losser, Twente, Noordoost Twente, Overijssel, Nederland, EuropaFotograaf: © Natuurmonumenten - Ferry SiemensmaBron: Natuurmonumenten

Duivelshof

Nieuws van de boswachter