Mountainbiken

MTB-route rondom Oldenzaal

Mountainbiken

MTB-route rondom Oldenzaal

Vroeg uit de veren loont op Snippert. Je hebt het rijk alleen en zult veel wilde dieren zien en horen. Tjiftjaf, winterkoninkje, roodborst, boomklever en merel zingen om het hardst. Aan de bosrand en in het open veld scharrelen vos, ree, haas, konijn, hermelijn en bunzing. In de lucht speurt de buizerd naar prooi.

Deze ruim 35 kilometer lange MTB-route voert door het prachtige en afwisselende landschap rond Oldenzaal. Tien kilometer bestaat uit singletrack. Onderweg passeer je diverse natuurgebieden.

MTB-vignet gewenst

Voor deze route is het bezit van een MTB-vignet gewenst. Natuurmonumenten gebruikt de inkomsten van het vignet om de MTB-routes en de natuur eromheen te onderhouden. Lees hier meer.

Je kunt je MTB-vignet hier online bestellen.

GPX

Download het GPX bestand via MTBroutes.nl en laat een beoordeling achter.

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

    Parkeerplaats Judithhoeve
  • De route start vanaf de parkeerplaats van Natuurmonumenten langs de provinciale weg van Oldenzaal naar Losser, bij hectometerpaaltje 2.1; hier staat ook een informatiepaneel.

Praktisch

Extra informatie

De route

 Startpunt

1Snippert

Snippert ligt tussen natuurgebieden Haagse Bos en Boerskotten. In mei bloeien er rododendrons en in augustus kleurt de heide paars. Bij warm weer biedt het bos verkoeling. In oktober raap je hier tamme kastanjes en kun je speuren naar paddenstoelen.

Snippert
Snippert

2Haagse Bos

Het Haagse Bos bij Losser is van een productiebos door Natuurmonumenten omgetoverd in een prachtig bos waar plant en dier zich thuisvoelen. Geniet volop van de diverse natuur die het Haagse Bos te bieden heeft!

Haagse bos
Haagse Bos

3Egheria

Landgoed Egheria is een heuvelachtig hoevenlandschap bij Oldenzaal. Het landgoed ligt op en rond de Tankenberg, met 85 meter het hoogste punt van Overijssel. Op heldere dagen kun je vanaf hier tot in Duitsland kijken.

Egheria
Egheria

4Elfterheurne

Grenzend aan landgoed Egheria ligt Elfterheurne: een cultuurlandschap met bos, weilanden met houtwallen, graanakkers en schilderachtige beekdalen. Een wandelpad leidt van Oldenzaal via Elfterheurne naar Egheria.

Elfterheurne
Elfterheurne

5Beerninkholt

Via glooiende akkers en kronkelende landwegen maak je een schitterende wandeling over landgoed Beerninkholt in Twente. In de eikenbossen broeden zeldzame vogels, zoals de kleine bonte specht, appelvink, houtsnip en buizerd.

Beerninkholt
Beerninkholt
logo

Ook zo genoten van deze route? Help de natuur. Ga naar nm.nl/nieuwlid.