Ga direct naar inhoud
Terug

MTB-route rondom Oldenzaal

Waar: De Snippert

Snippert
11 uur 54
35,7 km

Over de route

Vroeg uit de veren loont op Snippert. Je hebt het rijk alleen en zult veel wilde dieren zien en horen. Tjiftjaf, winterkoninkje, roodborst, boomklever en merel zingen om het hardst. Aan de bosrand en in het open veld scharrelen vos, ree, haas, konijn, hermelijn en bunzing. In de lucht speurt de buizerd naar prooi.

Deze ruim 35 kilometer lange MTB-route voert door het prachtige en afwisselende landschap rond Oldenzaal. Tien kilometer bestaat uit singletrack. Onderweg passeer je diverse natuurgebieden.

MTB-vignet gewenst

Voor deze route is het bezit van een MTB-vignet gewenst. Natuurmonumenten gebruikt de inkomsten van het vignet om de MTB-routes en de natuur eromheen te onderhouden. Lees hier meer.

Je kunt je MTB-vignet hier online bestellen.

GPX

Download het GPX bestand via MTBroutes.nl en laat een beoordeling achter.

Waar kun je starten

snippert
Startpunt

Parkeerplaats Judithhoeve

Wat kom je onderweg tegen?

Snippert

1. Snippert

Snippert ligt tussen natuurgebieden Haagse Bos en Boerskotten. In mei bloeien er rododendrons en in augustus kleurt de heide paars. Bij warm weer biedt het bos verkoeling. In oktober raap je hier tamme kastanjes en kun je speuren naar paddenstoelen.

Haagse bos

2. Haagse Bos

Het Haagse Bos bij Losser is van een productiebos door Natuurmonumenten omgetoverd in een prachtig bos waar plant en dier zich thuisvoelen. Geniet volop van de diverse natuur die het Haagse Bos te bieden heeft!

Egheria

3. Egheria

Landgoed Egheria is een heuvelachtig hoevenlandschap bij Oldenzaal. Het landgoed ligt op en rond de Tankenberg, met 85 meter het hoogste punt van Overijssel. Op heldere dagen kun je vanaf hier tot in Duitsland kijken.

Praktische informatie

  • Huisregels

    Respecteer de Natuur; de MTB-route is speciaal aangelegd om te voorkomen dat er door kwetsbare natuur wordt gefietst. We verzoeken je dan ook om niet buiten de route of buiten andere fietspaden te gaan. Dank je!
  • Parkeerplaats Judithhoeve

  • Pannenkoekhoes De Stroper

Meer routes in de buurt

Bekijk alle routes